Kandidát ODS na Hrad: Stateční umělci bojují za restituce. Děkuji jim

09.08.2012 11:33

Senátor a prezidentský kandidát ODS Přemysl Sobotka se pustil do boje za církevní restituce. Podle něj je ukradený majetek třeba vrátit, protože jinak se může stát, že po čase budou levičáci znovu chtít lidem ukrást něco dalšího. Odpůrci restitucí jsou prý populističtí a jejich poslední kroky ukazují, jak hluboko již klesli.

Kandidát ODS na Hrad: Stateční umělci bojují za restituce. Děkuji jim
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

„Je skutečně varující, jak ČSSD a další populisticky zneužívají poslední vrácení majetku, který byl ukraden komunisty po roce 1948,“ píše prezidentský kandidát největší vládní strany. Podle Sobotky je to stejné, jako když se po roce 1990 vracel ukradený majetek soukromým osobám, a už proto by měly být restituce co nejrychleji dokončeny.                            

Prohlášení P. Sobotky ZDE

Politici, kteří proti jejich provedení brojí, jsou podle Sobotky populisté, kteří jsou ochotni pro svou popularitu udělat cokoliv. Kam až klesli, je prý vidět z akce, při které jedna z občanských iniciativ nabízí občanům, že jejich jménem pošle politikům standardizovaný e-mail, vyjadřující nesouhlas s podobou církevního vyrovnání.

Bývalý předseda  Senátu a adept prezidentského stolce si stěžuje, že kvůli tisícům e-mailů byly prakticky zablokovány e-mailové schránky všech senátorů za vládní strany.

Sobotka naopak velmi uvítal prohlášení osobností kulturního života, které vyzývají senátory ke schválení církevních restitucí. „Děkuji jim za statečnost bojovat s populismem,“ píše senátor.

Závěrem vyjadřuje své obavy, že jestliže se dnes vinou levicových stran něco nevrátí, může se v budoucnu klidně stát, že stejní levicoví politici lidem znovu něco seberou. „Buďme pozorní,“ varuje prezidentský kandidát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…