Karlovy Vary mají pomník korupce – KV arénu

10.12.2010 11:54

Karlovy Vary si připomněly mezinárodní den boje proti korupci vskutku rázně. Zdejší KV aréna, která stála město více než miliardu korun, se totiž stala pomníkem korupce. Tvrdí to alespoň autor slavné „losovačky“ a náměstek primátora Jiří Kotek.

Karlovy Vary mají pomník korupce – KV arénu

Právě proto nakonec nová multifunkční hala zlomila vaz předchozí koalici ODS
a ČSSD. Zdá se také, že ve srovnání s ostatními zjištěními, týkajícími se kontroverzní stavby, bude ona „losovačka" pouhou veselou historkou. Jak se nám totiž podařilo zjistit, na dokončené stavbě bylo zjištěno více než tisíc závad, od zcela banálních až po velmi závažné.

Pravděpodobně kvůli těm vážnějším došlo těsně před konáním letošního mistrovství světa ve volejbale k dramatickému požáru podzemních garáží, při němž vznikla škoda kolem dvaceti milionů korun. Co požár přesně způsobilo, však dosud není známo, zatím se šíří kolem příčin nejrůznější spekulace, od podezření, že požár někdo založil úmyslně, až po možnost, že vznikl od hořícího automobilu, který zde parkoval. Jak nám potvrdil manažer KV arény pro styk s veřejností Lukáš Pokorný, policie a požárníci případ stále vyšetřují a výsledky mají být známy v dohledné době.

Další požár na obzoru

Jen co rozruch kolem požáru utichnul, vzplál požár nový, tentokrát naštěstí jenom pomyslný. Po komunálních volbách totiž na svoji funkci jednatele ihned rezignoval krátce předtím dosazený Jiří Hejda (ODS) a na jeho místo byl zvolen Roman Maleček (TOP 09). Ten začal zjišťovat, v jakém stavu se KV aréna skutečně nachází a první signály, které vyslal, naznačují, že v nedobrém. Tristní není jenom její technický stav, ale také celé hospodaření. To vzbuzuje řadu pochybností a otázek, a proto bude nutné zadat podrobný audit .

Již před volbami však na nejasnosti v hospodaření KV arény upozorňovala například nová politická strana Victoria.cz, která dokonce vyslovila podezření, že zde v roce 2009 došlo ke krácení daně. Podobně zpochybňuje výsledky loňského hospodaření náměstek Jiří Kotek (Alternativa).

Psst - citlivé téma!

Je ale překvapivé, jak diplomaticky hovoří noví radní z koalice K20 o problémech KV arény, a to přesto, že před volbami se stala jedním z hlavních terčů jejich kampaně. Sami to ale otevřeně přiznávají a tvrdí, že jde o velice citlivé téma, které by mohlo mít závažný dopad na veřejné mínění. KV aréna je totiž centrem zdejšího hokejového byznysu, který se těší nejen přízni místních „kmotrů", ale také velké popularitě veřejnosti.

A kmotři se prý již nechali slyšet, že to také mohou v KV aréně „zabalit" a prodat hokejovou licenci do Chomutova. Majitelem klubu je mocný podnikatel Karel Holoubek a generálním sponzorem stejně mocná společnost Sokolovská uhelná. Propojení těchto bossů a místních politiků je přitom u karlovarské veřejnosti již známé a nebude lehké jej eliminovat.

Více:

Karlovarský magistrát: Sekretářky si nakupují domů za obecní peníze 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cti

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…