Kasl poděkoval voličům, týmu a pak se odpojil

12.10.2014 11:01

Demokraté Jana Kasla získali v Praze necelá 2,5 procenta voličských hlasů. Ačkoli lze hovořit o úspěchu mezi novými stranami, výsledek zaostal za očekáváním.

Kasl poděkoval voličům, týmu a pak se odpojil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kampaň do nadcházejících voleb v ulicích Prahy. Podívejte se na některé slogany

Jan Kasl proto na svém Facebooku stručně poděkoval a více se k obdrženým hlasům nevyjádřil. "Děkujeme moc všem, kteří obětovali svůj volný čas a podpořili nás u voleb, dále celému našemu týmu za vysoké pracovní nasazení!" uvedl někdejší primátor hlavního města, který byl několik měsíců lídrem ANO v metropoli České republiky.

Velmi střízlivě se k výsledku, který rozhodně neodpovídá vynaloženým prostředkům, postavilo Passerovo hnutí Pro Prahu. "Moc vám děkujeme za každý váš hlas," uvedli na své sociální síti. Právě hnutí, které bylo v Praze jedno z nejvýraznějších, nakonec neuspělo na žádné z velkých Prah (1,5,10) a na magistrát obdrželo 2,39 procenta.

Posledním novým subjektem, který byl v metropoli velmi vidět, byl RESTART 2014. Ten ovšem neuspěl ani v jedné z městských částí a pro zastupitelstvo hlavního města Prahy získal jen necelé tři desetiny voličských hlasů. "Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit, vážíme si každého jednoho hlasu. Díky!" napsal předseda hnutí Richard Perman.

"K umění bojovat patří i umět prohrávat. My Restarťáci jsme udělali v nasazení pro lepší Prahu maximum, můžeme mít čisté svědomí a dobrý pocit, že jsme alespoň učinili pokus o restart tohoto města. Ale vážně se obávám, že prohrála Praha. ANO, bude hůř. Děkuji všem za důvěru a podporu.Teď můžeme v novém stylu prohlásit: prostě to pohlídáme," doplnila v neděli ráno lídryně Světlana Kubíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…