Klasnová ke Státní opeře: Ekonomický zázrak exministra Bessera se nekoná

31.08.2012 6:25

Na dlouhodobě plánovaném setkání s ministryní kultury Alenou Hanákovou chtěla tento týden předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová řešit situaci sloučené Státní opery a Národního divadla.

Klasnová ke Státní opeře: Ekonomický zázrak exministra Bessera se nekoná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Na dlouhodobě plánovaném setkání s ministryní kultury Alenou Hanákovou chtěla tento týden předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová řešit situaci sloučené Státní opery a Národního divadla, přípravu koncepce památkové péče či záchranu lázní Kyselka. Proto s sebou na ministerstvo přizvala i představitele ASORKDu. K setkání však nakonec vůbec nedošlo. “Se zástupci paní ministryně jsme se ale shodli například na tom, že sloučení Státní opery a Národního divadla bylo naprosto špatným krokem,” řekla Klasnová.  

Tento týden se měla konat schůzka Kateřiny Klasnové a šéfky resortu kultury Aleny Hanákové. Ministryně však náhle onemocněla virózou, a proto nakonec Klasnová jednala pouze s náměstky Annou Matouškovou a Martinem Sankotem. Se Sankotem řešila Klasnová zejména situaci Státní opery a Národního divadla po sloučení obou scén.

“Pan náměstek víceméně potvrdil, co odpůrci slučování věděli už minulý rok – totiž že sloučení scén není žádnou transformací, ale do této chvíle pouhým mechanickým spojením dvou scén, které dosud nepřineslo nic dobrého. Ekonomický zázrak exministra Bessera se rozhodně nekoná a konat nikdy nebude. A je jen otázkou, do jaké míry bude sloučení i kulturně-dramaturgickým debaklem,” řekla Klasnová.

Neuvážený krok exministra Jiřího Bessera a jeho tehdejšího náměstka Radka Zdráhala jen zbytečně ohrozil renomé pražské Státní opery. “Hodlám proto poprosit kolegyni Filipi, aby svolala jednání sněmovního Podvýboru pro kulturu, kde bychom se pokusili v součinnosti s ministerstvem kultury situaci okolo spojení obou scén řešit, pokud bude paní ministryně mít i politickou vůli věci změnit,” dodala místopředsedkyně VV.

V případě potřeby bude Klasnová ministryni Hanákovou v souvislosti Se Státní operou interpelovat, tak, jako to učinila již ohledně lázní Kyselka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…