Knížete volit nebudu. Prosazuje zničení Šumavy, říká senátor ODS

15.01.2013 14:07

Senátor ODS Tomáš Jirsa se nebude řídit doporučením grémia ODS, které vyzvalo, aby voliči ODS volili Karla Schwarzenberga. Vadí mu, že prý Schwarzenberg podporuje zničení Šumavy kůrovcem. Miloš Zeman se naopak postavil za ty, kteří chtějí s kůrovcovou kalamitou bojovat.

Knížete volit nebudu. Prosazuje zničení Šumavy, říká senátor ODS
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

„Karel Schwarzenberg, ač se prezentuje jako lesník, na Šumavě prosazuje doktrínu bezzásahovosti, kterou prosazuje Hnutí duha a Strana zelených, za kterou také kandidoval. Tato doktrína neznamená nic jiného než to, že dopustíme zničení šumavských lesů kůrovcem. Šumava patří k pokladům naší přírody a našeho státu a nemohu podpořit někoho, kdo podporuje destrukci našeho přírodního dědictví,“ řekl ParlamentnímListům.cz senátor Jirsa.

Již dnes je na Šumavě 15 tisíc hektarů uschlého lesa

„Proto nemohu hlasovat pro Karla Schwarzenberga. Všichni víme, že Miloš Zeman podpořil zásah proti kůrovcové kalamitě. Postoji Karla Schwarzenberga nerozumím a je to postoj, kvůli kterému nemohu následovat doporučení ODS a volit ho. Jen připomínám, že již dnes je na Šumavě 15 tisíc hektarů suchého lesa,“ dodal Jirsa.

Politické grémium ODS dnes podpořilo na Hrad Karla Schwarzenberga. „Jsme ve svých názorech konzistentní, a proto považujeme z tohoto pohledu za přirozené, že grémium ODS vyslovuje podporu prezidentské kandidatuře Karla Schwarzenberga a chceme vyzvat voliče, aby ho podpořili ve druhém kole prezidentských voleb,“ zní oficiální stanovisko grémia.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…