Koalice bude opět jednat o zdanění hazardu

04.12.2011 16:32

Koaliční politici se v pondělí budou radit o pozměňovacích návrzích k balíku daňových reforem a zdanění hazardu, který už prošel sněmovnou a příští týden by jej měl projednat i Senát. Sněmovna návrh odhlasovala v jiné podobě, než se koalice dohodla, což mezi ODS, TOP 09 a VV vyvolalo emoce. "Nedopatřením z návrhu zákona vypadl roční poplatek 20 000 za automat, chtěli bychom také upravit podíl odvodů z hazardu směrem k obcím," řekl poslanec Věcí veřejných Michal Babák.

Koalice bude opět jednat o zdanění hazardu
Foto: rep
Popisek: Herna - ilustrační foto

Vládní návrh, ke kterému by se chtěla vrátit ODS, počítal s odvody z hazardu ve výši 20 procent z rozdílu mezi vsazenými částkami a výhrami. Stát a obce si tyto peníze měly rozdělit v poměru 9:1, přičemž obce měly dostat navíc všechny odvody z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení. Zástupci koaličních stran se poté před projednáváním ve sněmovně shodli na rozdělení peněz z hazardu v poměru 70 procent pro obce a 30 procent pro státní rozpočet.

Sledujeme téma HAZARD

Sněmovna ale nakonec schválila rozdělení odvodu z loterií rovným dílem mezi sport, obce a veřejně prospěšné účely s tím, že o této třetině by rozhodovaly samy loterijní firmy. O využití odvodů na sport by mělo rozhodovat ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Sociální demokraté, kteří mají v horní komoře většinu, přislíbili podpořit jiný způsob rozdělení odvodů ve prospěch obcí. Zajistit ale chtějí přísun peněz z hazardu pro sport. Spekuluje se ale také o možnosti, že by nová úprava byla opozicí odmítnuta kvůli daňové reformě, která je s hazardem v jednom balíku zákonů. Více napoví až její úterní projednávání v senátním hospodářském výboru. Svůj postoj pak chce senátorský klub ČSSD oznámit krátce před zahájením schůze.

K tématu:

Babák je hloupý. Pomohl hazardu, nadává poslanec VV

Babák (VV): Farský volá, chyťte Farského

Rozdělení peněz z hazardu i pro loterijní firmy pomohli Babák a Svoboda

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…