Komárek: ODS má velké štěstí, že proti ní stojí strejcovská a neschopná ČSSD

07.09.2012 8:03

Kde je třeba hledat kořeny současné vládní krize? Jde o daně nebo o kmotry, kteří se bojí pobytu ve vězení? Komentátor Martin Komárek má za to, že ve skutečnosti nejde ani o jedno. Politici ODS mezi sebou bojují pro nadšení z politického boje samo o sobě. Tímto bojem prý zastírají prázdnotu nejsilnější pravicové strany. Komárkův text přináší dnešní MF Dnes.

Komárek: ODS má velké štěstí, že proti ní stojí strejcovská a neschopná ČSSD
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Komentátor Martin Komárek je toho názoru, že rebelům v ODS  nejde o nižší daně. Kdyby o ně šlo, postavili by se již proti prvnímu koaličnímu ekonomickému balíčku, ale neučinili tak. Nejde ale ani o strach kmotrů z vězení. Jejich síle ustoupil i premiér Petr Nečas (OODS), o čemž svědčí jak odvolání ministra Pospíšila, tak bleskový odchod dnes již bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. A proč by chtěli kmotři odstraňovat někoho, kdo jim vychází vstříc?

ODS může sociálním demokratům poděkovat

"Vzletná slova o pravé tváři ODS zakrývají boj mocenských skupin. Zvláštní je, že často není jeho podstatou ani majetkový prospěch, nemluvě o střetu politických ideálů. Podstatou těchto bojů je zákulisní boj sám a ani aktéři vlastně nevědí, oč jim jde. Mísí se tu iracionálno s osobními ambicemi, jde o to vyhrát a je jedno, jakými prostředky a v jakém souboji," domnívá se Komárek.

ODS má podle autorova názoru jediné štěstí. Stojí proti ní narudlá, strejcovská a podobně vyprázdněná ČSSD. Proti nějaké nové straně s ideály a osobnostmi by neměla šanci. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…