Komunální volby se blíží i v Rathově Hostivici, informuje místní předvolební tisk

02.10.2014 16:02

Komunální volby jsou přede dveřmi a napříč celou republikou budou mít občané možnost svojí volbou změnit vedení svých měst. A rozhodovat se bude také ve městě Hostivice, kde sedí v čele města Jaroslav Kratochvíl (Středočeši 2012.CZ), který se svůj mandát chystá obhájit. O tom, co se za jeho působnosti vytvořilo, informoval redakci ParlamentníchListů.cz tamní zpravodaj.

Komunální volby se blíží i v Rathově Hostivici, informuje místní předvolební tisk
Foto: repro ČT, tan
Popisek: David Rath na svobodě

Po dobu Kratochvílova vedení se podle periodika podoba města změnila, dle slov občanů k lepšímu. Ve městě se za vedení současného starosty zmodernizovala a doplnila občanská vybavenost.  Ke spokojenosti občanů tak přispěla nová škola, opravené ulice a chodníky nebo nové cyklostezky. Dle slov Jaroslava Kratochvíla má do budoucna pro rozvoj města připraveno hodně nápadů a plánů, řekl novinám Středočechů 2012.

Jako své priority uvedl, že městu chybí protipovodňové opatření, které je potřeba projednat s majitelem Povodí Vltavy. Hrozící záplavy z přívalových dešťů jsou postupem času mnohem závažnější problém, který ohrožuje občany v jednotlivých částech města, i proto by mělo zastupitelstvo města do rozpočtu pro příští volební období zapracovat potřebnou částku na jejich řešení.

Hostivice proslula především jako domov někdejšího hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha. Ten kvůli obžalobě z korupce strávil 18 měsíců ve vazbě, propuštěn byl v listopadu loňského roku.

,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …