Komunista, kterého vláčeli kvůli "věšení pravičáků", promlouvá

30.10.2012 12:55

ROZHOVOR Jaromír Petelík, asistent místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše, pro ParlamentníListy.cz popřel, že by byl autorem výzvy k násilí proti pravici. Výroky typu „je čas rozvěšet pravičáky po městech“, které se objevily na jeho facebookovém profilu, mohl podle něj psát někdo, kdo se za něj vydává. „Druhé podezření směřuje do radničních kruhů na Praze 8,“ prozradil ParlamentnímListům.cz Petelík s tím, že již podal v této věci trestní oznámení na neznámého pachatele.

Komunista, kterého vláčeli kvůli "věšení pravičáků", promlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Petelík rozdává materiály na podporu senátní kandidatury Jiřího Dolejše

Už jste zjistil, jak se celá věc kolem Vašeho příspěvku na Facebooku s údajným věšením pravičáků udála? O víkendu jste přes poslance Jiřího Dolejše nechal vzkázat, že jste to nepsal Vy. Je to tak, anebo jste Vy oním autorem?

Zásadně odmítám, že by se na mém FB profilu objevila taková nebo obdobná urážlivá tvrzení. A samozřejmě nejsem ani jejich autorem.

Můžete tedy uvést, jak to všechno bylo? Kdo na Vás tuto aféru narafičil?

To bohužel nevím, ale mám jistá podezření. Jedno směřuje k jednotlivci a jeho FB profilu a druhé podezření směřuje do radničních kruhů na Praze 8.

Chtěl takto někdo podle Vás zaútočit na Jiřího Dolejše?

Ano, i to je jednou z možností. Podívejte se na úspěch Jirky Dolejše v senátních volbách na Praze 8 a paniku, jakou to vyvolalo u pravicových stran.

Předpokládám, že jste celou věc již probral s poslancem Dolejšem. Co Vám řekl?

S Jirkou Dolejšem jsem na toto téma hovořil už v sobotu odpoledne. Dnes jsme se sešli a celou věc jsem mu vysvětlil a řekl, že se jedná o podvod. Věří mi.

Podle spekulací vše psal za Vás údajně nějaký Lance Dukematcher. Kdo to je? Prý se za touto přezdívkou skrývá jistý člen Svazu mladých komunistů Československa. Znáte jej?

Ne, tuto osobu ani její facebookový profil neznám, ale podle posledních informací jistá podezření k němu směřují, jak už jsem ostatně sdělil.

Co říkáte tomu, jak reagovala na tuto aféru předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová? Všem televizím řekla, že se chystá podat na Vás jako zastupitele Prahy 8 trestní oznámení v případě, že by se prokázalo, že jste to opravdu napsal Vy. Je taková reakce podle Vás z její strany adekvátní?

Podle mého názoru si toto vysoce postavený ústavní činitel nemůže dovolit. Její reakce byla přinejmenším hysterická a vycházela z neověřených bulvárních zdrojů. Člověk, který se na každém rohu ohání svobodou a demokracií, se takto chovat nesmí.

I Vy chcete prý podat v této věci trestní oznámení. Již jste tak učinil? Jak v této záležitosti budete postupovat dál?

Trestní oznámení jsem již podal a to ihned po mém návratu ze zahraničí - to bylo v pondělí večer. Bylo na neznámého pachatele. O dalších krocích se budu radit s právníky a se stranickými orgány.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…