Komunistka Semelová: Průzkumy o nahotě nesleduji

29.08.2010 18:00

AKTUALIZOVÁNO Češky jsou stydlivky. Alespoň co se týče nahoty. Za své tělo se totiž stydí většina z nich. Političky na průzkum kromě komunistické poslankyně Semelové nereagovaly.

Komunistka Semelová: Průzkumy o nahotě nesleduji

Z exkluzivního průzkumu společnosti SANEP vyplynulo, že se více než padesát procent českých žen stydí za své nahé tělo. Mezi muži je těch, kteří jsou s vlastní tělem nespokojeni, pouze necelých šestnáct procent.

Největší problémy se svým tělem mají podle průzkumu ženy mezi 18 a 25 lety, výjimkou nejsou ale ani stydlivky ve věku mezi 30 a 38 lety.

Semelová je v klidu

Na dotaz, zda se s podobným problémem potýkají i ženy političky, však téměř žádná z oslovených nereagovala. Sdílná byla pouze poslankyně a kandidátka na pražskou primátorku Marta Semelová (KSČM) a stínová primátorka Věcí veřejných Markéta Reedová. 

Semelová ParlamentnímListům.cz vzkázala, že ji otázky kolem vzhledu nechávají chladnou. "Tyto věci nesleduji. Zajímají mě skutečné problémy lidí," odpověděla redakci.

Reedová: Ženám chybí  i sebevědomí


To Reedová (VV) byla sdílnější. "Stejně jako si české ženy nevěří ohledně svého vzhledu, nevěří si ani v jiných oblastech," sdělila Parlamentnímlistům.cz s tím, že důkazem nízkého sebevědomí českých žen je i jejich nízký počet v politice.

Povídat ano

I přesto, že se většina českých zástupkyň něžného pohlaví za své tělo stydí, nevadí jim si o nahotě povídat. Otázky na toto téma jsou nepříjemné jen 34,7 procentům z nich.

Průzkum byl realizován ve dnech 6.- 13. srpna 2010 na reprezentativním vzorku 9 260 ve věku mezi 18 a 69 lety.  

SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů) se věnuje internetovým průzkumům veřejného mínění. Zaměřuje se zejména na získávání informací o politice. Mezi jeho nedávné průzkumy patří například ten, který zjišťoval oblibu ministra dopravy Bárta či billboardům podél dálnic.

nahota, SANEP

Více čtěte:

Akty udělají víc než deset článků, míní Klasnová. Feministka souhlasí

Moje fotky v prádle by si nikdo nekoupil, smutní Bobošíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …