Komunisto, ty zm*de, zrůdo, vrahu! Místopředseda strany neudržel nervy

16.01.2012 21:27

AKTUALIZOVÁNO Frekvence používání jadrných výrazů překračuje hranici nejen v běžném, ale i v tom politickém životě. Důkazem tohoto trendu budiž verbální přestřelka mezi mladým konzervativcem a členem, respektive členy komunistického tábora. Slova jako "hovado" v ní patří k nejslušnějším. S pohrobky V. I. Lenina, kvůli jehož ideologii zcela zbytečně zahynuly miliony lidí, se podle mladého pravicového politika Radka Veličky musí jednat tvrdě. Jinak raději nedomýšlet budoucnost...

Komunisto, ty zm*de, zrůdo, vrahu! Místopředseda strany neudržel nervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

O tom, že mezi pravicí a levicí existují ideové spory, není pochyb. Ač se příznivci těchto opačných táborů nemusí, zůstává obyčejně tradicí české politické kultury, že alespoň navenek zůstávají slušní a šetří se vzájemných vulgárních útoků.

Jeden z mladých konzervativních politiků, Radek Velička, místopředseda Konzervativního občanského sdružení (KOS), to už ale nevydržel. Pohár jeho trpělivosti s komunistickými idejemi, jichž se drží i řada mladých politiků, kteří ještě nepřekročili ani třicítku, přetekl. A to dost výrazně.

Máš vymytý mozek. Navíc jsi vrah

Velička tak neváhal a rozpoutal se svým souputníkem z Komunistické strany Čech, Vojtěchem Mišičákem, doslova válku. Prozatím tedy verbální, ale dosti důraznou.  Neváhá tak používat ani termíny jako "zmrdské hovado", "vymytý komunistický mozek", nebo "vrah".

"Už máte pro sebe nachystaný špagát? Ať máte správnou délku i s oprátkou," i tak zní jedno z Veličkových doporučení na adresu mladého komunisty. A důvod? S komunisty se prý musí zacházet tvrdě. Nic jiného si totiž nezaslouží. O to hůře, když jde o komunisty mladé.

Komunikaci R. Veličky a V. Mišičáka najdete ZDE

Slušně to nejde, varuje

Anketa

Sdílíte názor Radka Veličky?

33%
67%
hlasovalo: 1737 lidí
"Slušným postupem vůči komunistům se můžeme dostat tam, kde jsme byli, za první republiky se ke komunistům chovali slušně a jak to dopadlo... Jezdili se učit do SSSR, jak nám zakroutit krkem. Pan Mišičák je už nějakou osmou generací komunistů, to je známka toho, že nám začínají vyrůstat noví marxisté, mladší 30 let," vysvětlil Velička ParlamentnímListům.cz, proč při veřejné konverzaci se svým ideovým protivníkem používá tak silné výrazy.

Více o snahách pozastavit činnost KSČM ZDE

Mišičákovi přes veřejnou internetovou diskuzi na webu ParlamentníchListů.cz vzkázal mimo jiné  toto: "Takže nejsi zrůda, magor, ale hovado! Jsi před typ vraha....svině...takový který je zmrd.. ..." a podobné pikantnosti.

A proč že přistoupil k až tak vyhrocenéným vulgaritám? "Rétorika je vyhrocená, jelikož komunismus jako takový je ohrožením jakékoliv demokracie. Zde platí rčení "na hrubý pytel hrubá záplata," " vysvětlil redakci, proč že si za svými výroky stojí.

Stejně jako většina příslušníků pravicové politiky by tak logicky zdvihl ruku pro pozastavení činnosti KSČM v ČR. Právě tyto snahy má již dlouhodobě pravicová vláda Petra Nečase (ODS). Zatím však vesměs všechny pokusy zrealizovat tento záměr selhaly. Jedním z argumentů, který v této souvislosti často používají třeba mladí komunisté, je třeba ten, že skutečná komunistická strana v Česku neexistuje. A tak není čí činnost zakazovat.

Lenin vraždil. Zbytečně

S tím do jisté míry souhlasí i konzervativec Velička. "Komunismus ve své pravé podobě tu samozřejmě nikdy nebyl, ke komunismu lze dospět jen přes socialismus. Sám Lenin uznával, že k absolutně beztřídní společnosti není možné se dostat, respektive jde to, ale museli by se vyhubit všichni lidé. Ani Leninovi se to i přes miliony mrtvých nepodařilo," připomněl zvěrstva někdejšího vůdce Sovětského svazu mladý politik.

A jak se k jeho názorům a útokům na svou osobu staví jejich oběť? Kupodivu velmi rezervovaně. Či spíše rezignovaně.

Z nevybíravých narážek na svou osobu nic nedělá. "Jsem na to zvyklý, spíš se tím bavím," řekl ParlamentnímListům.cz, které jej oslovily s dotazem, zda a jak se na invektivy Veličky dívá Vojtěch Mišičák. Ten se z titulu příslušenství ke KSČ hlásí k odkazu radikálních komunistů. Partaj totiž založil předlistopadový předseda pražského výboru komunistické strany Miroslav Štěpán.

"Už jsem vůči tomu imunní, tím, co pan Velička píše, aspoň ukazuje, jaké má pravice experty," řekl redakci Mišičák s tím, že i v Břeclavi, kde žije, si často vyslechne námitky vůči tomu, že je mladý radikální komunista.

Filip? Vřed, který patří na hřbitov

Mišičák ale není jediný z levicového křídla, kdo musí snášet nevybíravé poznámky ze strany zavilého konzervativce. Jeho terčem se stal i šéf KSČM Vojtěch Filip. Toho Velička označil za "příklad komunistické zrůdnosti" a "vřed, který patří na hřbitov dějin." To, zda se Filip vůči invektivám nějak vymezí, případně jaké kroky vůči útokům pravicového politika podnikne, redakce zjišťuje.

Vojtěch Filip pak pro ParlamentníListy.cz uvedl: "Když někomu chybí argumenty, tak používá silná slova. To je tento případ. Pán se pasoval na demokrata, ale respekt k ústavě a právu na názor jiných mu prostě chybí. Je to ubohé."

Konzervativní občanské sdružení, jehož je Velička členem, bylo založeno v Ostravě v listopadu minulého roku. Jeho členové zastávají tradiční konzervativní hodnoty evropské civilizace a nesouhlasí se směřováním a politickým vývojem České republiky.  Sdružení jako takové se staví proti všem projevům starých i nových ismů, jako jsou například komunismus, socialismus, nacismus, multikulturalismus, které podle jeho členů již dávno historicky selhaly.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …