Konzervativec promluvil o Pospíšilovi a manipulování s voliči. Má řešení

08.07.2012 20:00

JINÝMA OČIMA Občanští demokraté nedávno vybrali svého kandidáta na prezidenta. Přemysl Sobotka je však podle kovaného konzervativce a bývalého člena ODS Petra Sedláčka koncentrátem všeho špatného, co jeho strana, jíž Sedláček považuje za levicovou, představuje.

Konzervativec promluvil o Pospíšilovi a manipulování s voliči. Má řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odvolaný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil

Co si jako bývalý člen ODS myslíte o odvolání Jiřího Pospíšila, kolem čehož vznikla velmi výrazná místy až hysterie? Může to uškodit ODS ve volbách, jak se často říká?

V poslední době jsme neustále zahlcováni informacemi o odvolání toho hodného a pracovitého ministra Pospíšila a jeho neomluvitelným nahrazením brněnským funkcionářem ODS Blažkem, o kterém mnozí tvrdí, že mnoho rozumu nepobral a vytvořit souvětí v délce tří smysluplných vět je pro něj nepřekonatelný problém, a jestli to ODS ublíží či nikoliv v nadcházejících volbách.

Odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá. ODS je zničena ideologicky, je naprosto prázdnou slupkou, a proto se takový prostoduch, jako je Blažek, může stát ministrem. Na volební katastrofě této strany to nic nezmění. Jenom na okraj: nový ministr Blažek velmi aktivně pomáhal dalšímu mysliteli, nynějšímu primátorovi Brna Onderkovi (ČSSD) udržet se v primátorské židli Brna. Krásná ukázka přátelství a symbiózy dvou levicových stran na komunální úrovni.

Vraťme se však k Pospíšilovi. Ten totiž patří do stejné kategorie jako Topolánek a jiní jemu podobní – ve vládách totiž vydržel šest let a skutečně jsem neslyšel, že by se proti naprostým lumpárnám, a že jich bylo, hlasitě postavil.

Jeho odvolání vyvolalo také několik demonstrací i kritiku prezidenta, že prý jednal příliš rychle…

Celý akt odvolání asi u některých duševně méně svižných jedinců vyvolal mateřské city a pocit, že se musí zastat toho mladšího a tedy i křehčího, komu je ubližováno. K celkové hysterii přispěli také novináři, kteří ihned operativně přispěchali s několika variantami „zasvěcených“ scénářů, proč se tak stalo. Jestli to bylo tak, či onak, je úplně jedno, protože na stavu věcí a obecně panující morální bídě se nic nezmění.

Jak vidíte občansko-demokratického kandidáta na prezidenta, Přemysla Sobotku? Či jinak, je lepší než ostatní, dosud avizovaní kandidáti?

Rovněž v této levicové straně (ODS) již dospěli, na základě vnitrostranických primárek, k rozhodnutí, koho za ODS vyšlou do prezidentského klání. Kandidátem se stal absolvent VUMLu Přemysl Sobotka. K tomu nelze nic říci.

Tento zbabělý zastánce „opatrného“ ano Lisabonské smlouvě, šedá bezpáteřní myš ODS, která se nikdy nepřidala na tu, či onu stranu, je absolutním koncentrátem všeho špatného, co v levicové ODS je. Jako prezidentský kandidát je absolutně nepoužitelný a nepřijatelný, jako ostatně všichni ostatní kandidáti, Fischerem začínaje a Švejnarem konče.

Do této množiny nepřijatelných kandidátů zahrnuji také Miloše Zemana, protože i on má velmi pozitivní vztah ke krachující Evropské unii, která chce za každou cenu zničit v Evropě vše normální a nastolit nový nedemokratický uzurpátorský řád, kde budou vládnout nikým nevolené elity. Mým kandidátem v nastávajících prezidentských volbách je Ladislav Jakl. Chápu, že se za toto veřejné přiznání stanu terčem sprostého napadání, ale to je nepodstatné a jsem na to zvyklý.

Mají kandidáti, kteří nejsou tlačeni velkými médii šanci na úspěch?

Rád bych upozornil, že takzvaná většina většinou pravdu v historii neměla a naopak jásající davy spojené „velkou“ myšlenkou byly obvykle předzvěstí doby temna a neštěstí. Jsem přesvědčen, že i v tomto případě tomu bude tak a většinový volič ostatně jako vždy zvolí tu nejhorší možnost a potom se bude divit. Vzpomeňme si na referendum ke vstupu do EU a dnešní situaci…

Vedle různých politických afér se nedávno stala nebývalá věc. Mediálními skandály dosud prakticky neposkvrněná TOP 09 dostala zásah v podobě žádosti o vydání Vlasty Parkanové….

Problémy a skandály typu nákupu letadel CASA, je podle mě zcela zbytečné o tom dalekosáhle mluvit a rozebírat to. Parkanová je hloupý bílý kůň, který se diví, že existuje pojem jako zodpovědnost a za ní stojí černokněžník a loutkovodič Kalousek, který udělá naprosto vše, aby hloupý bílý kůň nebyl vydán spravedlnosti, protože by mohl zařechtat.

Nynější vládnoucí takzvané elity, jedno z jaké strany, protože dá se směle říci, že dělení na levici a pravici v těchto případech je mylné a zavádějící – jedná se pouze o divadlo a také o rozdělení společnosti, tedy lidí, kteří jsou potom lépe ovladatelní. Podstatně to zjednodušuje manipulaci s voliči u voleb, které jsou naštěstí i naneštěstí ještě pořád branou do zastupitelských funkcí a cestou k moci.

Jak to tedy změnit k lepšímu?

Jedinou možnou radou a pomocí, jak z této situace ven, je nevolení stávajících parlamentních stran. Protože pouze idiot opakuje stále stejné věci dokola a očekává od toho pokaždé jiný výsledek.

Na závěr něco pro všechny, slova amerického ekonoma a filosofa Thomase Sowella, která by měla být povinně vytisknuta v záhlaví každého volebního lístku: Pokud zvolíte politiky, kteří vám slibují výhody za peníze někoho jiného, pak nemáte právo si stěžovat, když vám vezmou vaše peníze a dají je někomu jinému, včetně sebe.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…