Krajský úřad se účastnil jednání s občany města Trmice ohledně spalovny průmyslových odpadů

10.12.2012 12:08

Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, se včera účastnil veřejného jednání v Trmicích, které bylo svoláno paní starostkou Janou Oubrechtovou. Jednání se zúčastnil i ředitel divize Severní Čechy SITA CZ, a.s., Pavel Matoušek.

Krajský úřad se účastnil jednání s občany města Trmice ohledně spalovny průmyslových odpadů
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Ředitel P. Matoušek informoval o žádosti podané u Centra pro výzkum toxických látek v prostředí při Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity, které realizuje výzkum, vývoj, výuku a expertní činnost v oblasti znečištění prostředí toxickými látkami. Účelem žádosti společnosti SITA CZ, a.s. je návrh jednotné metodiky při vykazování hodnot znečištění do integrovaného registru znečišťování.

Krajský úřad konstatuje, že integrované povolení pro provoz spalovny průmyslových odpadů svými závaznými podmínkami dostatečně pokrývá všechny požadavky právních předpisů na všech úsecích ochrany životního prostředí a rovněž četnost prováděných měření je dostatečná pro kontrolu provozu.

Krajský úřad a město Trmice budou vyžadovat od společnosti SITA CZ, a.s. průběžné informace ohledně vývoje vědecké studie Centra pro výzkum toxických látek v prostředí při Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…