Kubera slyšel profesora od Jana Fischera. A omdlíval

06.05.2013 7:03

Senátor za občanské demokraty Jaroslav Kubera na stránkách internetové revue Pravý břeh píše o tom, jak se cítí, když slyší mluvit některé lidi o politice a penězích. Někdy prý dokonce omdlívá. Obecně se podle něj vztah peněz a politiky přeceňuje a kampaň nemusí stát horentní sumy.

Kubera slyšel profesora od Jana Fischera. A omdlíval
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

"Někdy omdlívám, když slyším slušné a vzdělané lidi mluvit o politice a penězích," uvádí své zamyšlení senátor Kubera. A jako prvního zmiňuje chirurga Jana Pirka, lékaře, který získal ocenění za operaci srdce a který figuroval jako šéf volebního výboru kandidáta na prezidenta Jana Fischera, jehož kandidatura skončila milionovými dluhy. Pirk prohlásil, že se zabýval pouze výdaji a ne příjmy, a proto není za "nasekané" dluhy odpovědný.

Toto tvrzení by se mohlo podle senátora tesat. "Jeho politická vyjádření však mají takovou kvalitu, jako kdybych já tu dělal operaci," píše Kubera. "Měl by být rád, že expremiér Fischer vzal všechny pohledávky na sebe, protože jinak by byl za dluhy sám právně odpovědný," dodává.

Kubera nešetří ani svého kolegu ze Senátu Tomio Okamuru, který zakládá stranu Úsvit přímé demokracie, s níž hodlá prorazit v příštích sněmovních volbách. "Nedávno jsem ho v Senátu potkal a řekl mu: 'Ty, Tomio, doufám, že z toho úsvitu nakonec nebude rudá záře a ty pod tím vlivem nespácháš harakiri.' To je ale už jiný příběh," píše Kubera.

Jde to i levněji

Obecně se dle jeho slov vztah peněz a politiky hodně přeceňuje. "Jistý bývalý předseda ODS tvrdil, že senátní kampaň se dnes nedá udělat pod pět milionů korun. No, to tedy nevím nevím. Já jsem do kampaně investoval necelých 100 tisíc, co jsem měl od Hlavní kanceláře ODS, a doteď mám plnou garáž tužek, které budu rozdávat ještě o příštích volbách," uvádí senátor.

A pokračuje. Za poslední komunální volby v Teplicích prý zaplatili jen 212 tisíc korun, i když se samozřejmě museli obejít bez billboardů. "No a co? Postrádal je někdo? Schválně se teď jeďte podívat do Teplic, jak tam dodnes visí billboardy neúspěšných kandidátů, kteří do toho investovali obrovské částky, ale už nemají peníze na to, aby své obličeje sundali. Tak o čem je vlastně politika?" vznáší na závěr otázku k zamyšlení senátor Jaroslav Kubera.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…