Livia Klausová byla u Zemana: Jediný prezidentský kandidát...

20.12.2012 18:05

Prezidentský kandidát Miloš Zeman dnes ve své kanceláři na Hradčanech hostil významnou návštěvu. Jeho pozvání přijala první dáma Livia Klausová. Mluvili spolu necelou hodinu.

Livia Klausová byla u Zemana: Jediný prezidentský kandidát...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá první dáma Livia Klausová navštívila prezidenta Miloše Zemana

První dáma do někdejšího bytu Alice Masarykové v Loretánské ulici nedaleko Hradu zavítala krátce po čtrnácté hodině za doprovodu hradního šéfa protokolu Jindřicha Forejta. Po uzavřeném rozhovoru krátce separátně promluvili s přítomnými novináři.

S prozrazením témat, která na schůzce oba probírali, však byl sdílnější Miloš Zeman. Livia Klausová jen připustila, že Miloš Zeman je jediný prezidentský kandidát, s nímž si tyká.

Odpověď na dotaz, proč se rozhodla navštívit kandidáta na Hrad a někdejšího politického rivala svého muže je podle jejích slov jednoduchá. „Když dostanete pozvání na kávu, tak ho přijmete a to jsem ráda udělala. A jestli chcete znát můj vztah k panu Zemanovi, tak je to jediný prezidentský kandidát, s kterým si tykám. Známe se dlouho,“ uvedla první dáma.

Připustila však, že tématem jejich rozhovoru bylo spíše přátelské popovídání. „Jsou Vánoce, je čas setkávání, rozjímání, takže jestli čekáte, že to byla nějaká politická debata, tak to úplně nebylo, to ne. Lákalo mě sem i to místo, je překrásné, ale nikdy jsem nebyla uvnitř tohoto domu. To pro mě bylo velmi příjemné,“ doplnila Livia Klausová.

Takovou kytici prý neměla ani na svatbě

Ta od Miloše Zemana při setkání dostala velkou kytici a s humorem poznamenala, že takovou neměla ani na svatbě. Zeman ji poté doprovodil k vozu a pak krátce odpověděl na novinářské dotazy.

„Jsem velmi rád, že paní Livia Klausová splnila svůj slib a navštívila moji kancelář v Loretánské ulici,“ uvedl v úvodu.

Během zhruba hodinové návštěvy se podle Zemanových slov zabývali současnou politickou a ekonomickou situací. Ale nejen to. „Vzpomínali jsme i na minulost, když diskuse mezi Václavem Klausem a mnou byly vždy založeny na věcných argumentech a nikoli na osobních urážkách,“ rýpl si do současných politiků.

První dáma vyjádřila nezakryté sympatie Zemanově kandidatuře

„Jsem rád, že tímto způsobem paní Livia nezakrytě vyjádřila jisté sympatie mé prezidentské kandidatuře. Nemám, co bych si přál víc,“ dodal Miloš Zeman.

Ten ve své kanceláři, která se nachází jen pár kroků od Pražského hradu, již přijal celou řadu osobností, které mu vyjádřily podporu v nadcházejících prezidentských volbách. Naposledy to byl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. Dříve tam zavítal i čestný předseda ČSSD Valtr Komárek, který nedávno v dopise na členy sociální demokracie apeloval, aby dali svůj hlas právě Zemanovi.

Zeman na Hradě je prý historická šance českého národa

Komárek v dopise uvedl, že současné těžké situaci může čelit jen mimořádně nadaný státník. „Člověk vytrénovaný celou řadou let jak v domácí, tak v zahraniční vysoké politice a s vlastním hlubokým ekonomickým myšlením i praktickými zkušenostmi. Člověk, který bude obecně důvěryhodný tak, aby mohl do tohoto existenčního zápasu českého národa strhnout celou veřejnost a vrátit lidem naději v budoucnost. Je to Miloš Zeman. Ale jak již řečeno, nejde o jméno, nýbrž o schopnosti a zkušenosti, které skrývá. Je to historická šance, kterou by náš národ neměl propást,“ apeloval.

Ještě před schůzku s první dámou Livií Klausovou se Miloš Zeman v Senátu sešel s místopředsedou horní komory parlamentu Zdeňkem Škromachem z ČSSD, jenž je dalším z řady politiků sociální demokracie, kteří Zemanovi vyjádřili sympatie.

Zemana podporuje i řada slavných osobností. Například herci Martin Dejdar a Marek Vašut, hudebník Felix Slováček, zpěváci Daniel Hůlka a Laďa Kerndl. Naposled se Miloš Zeman zúčastnil i pardubického koncertu Lucie Bílé. Za svého kandidáta ho považuje i František Ringo Čech.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …