Martin Barták: Ničemu se nevyhýbám, v kauze Tatra jsem vypovídal již třikrát

10.12.2012 17:15

Reakce MUDr. Martina Bartáka na tvrzení Mladé fronty Dnes

Martin Barták: Ničemu se nevyhýbám, v kauze Tatra jsem vypovídal již třikrát
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Dne 23. listopadu a 10. prosince 2012 vydala Mladá fronta Dnes články, v nichž tvrdí, že se po dobu více než 4 měsíce vyhýbám mému výslechu v tzv. kauze TATRA. Toto tvrzení redaktorů Tomáše Syrovátky a Michaely Svobodové je ovšem nehoráznou lží. Což se už stalo v mém případě pro redaktory Mladé fronty Dnes pravidlem. Za dobu, po kterou se mám dle Mladé fronty Dnes vyhýbat tomuto úkonu, jsem byl podat svoji výpověď již 3x.

KONKRÉTNĚ VE DNECH 7. ZÁŘÍ, 5. LISTOPADU A 6. PROSINCE TOHOTO ROKU. Za nepravdivé tvrzení lze označit i sdělení Michaely Svobodové o tom, že mé “údajné” omluvenky několika lékařských kapacit četl ostravský soud. Zřejmě ví více než já nebo moji právní zástupci. SPÍŠE NEVÍ NIC NEBO SI VYMÝŠLÍ, JAK JE U MLADÉ FRONTY DNES ZVYKEM. Dosud totiž není ukončena tzv. fáze přípravného řízení trestního, která se koná pod kuratelou státního zastupitelství a ne soudu. U novinářů bych alespoň elementární znalost těchto skutečností očekával. Tomáš Syrovátka i nadále publikuje o mé osobě přihlouplé články na míle vzdálené pravdě. Není bez zajímavosti, že prvně jmenovaný článek psal právě tento redaktor, jehož sám Vrchní soud v Praze označil spolu s redaktorem Janem Kroupou za lháře. Z odůvodnění rozsudku spis. zn. 3 Co 149/2011 cituji:

“V posuzované věci uveřejnění údaje o žalobci, že měl přijmout v souvislosti s obstaráváním věci věřejného zájmu od smluvní strany určité finanční plnění, je jednak nepravdivé a již vůbec nelze uveřejnění tohoto nepravdivého tvrzení omlouvat zájmem veřejnosti na informace, jak zdůvodnil soud prvního stupně. Veřejnost má nepochybně právo na informování o jednání osob, které jsou veřejně známy, má zajisté právo i na informace o otázkách týkajících se, v jejích důsledcích, každého občana, ovšem informace, kterou poskytl v článku první žalovaný /pozn. MAFRA, a.s. - vydavatel Mladé fronty Dnes/ byť byla formulována jako otázka redaktora /na kterou navíc dotazovaný ani srozumitelně neodpověděl/, byla jednak hrubě nepravdivá, a ve vztahu k osobě
žalobce navíc i výrazně dehonestující.”

Z těchto důvodů vedu v současné době několik soudních sporů se společností MAFRA, a.s. ohledně její lživé a soudem potvrzené dehonestující kampani proti mé osobě. Pro šíření těchto pomluv jsem rovněž podal na redaktory Mladé fronty Dnes trestní oznámení.

Je s podivem, že je v právním státě možný takto masivní on-line únik z neveřejného vyšetřovacího spisu k redaktorům Mladé fronty Dnes bez toho, aby viníci těchto úniků byly potrestáni. A to přesto, že je více než zřejmé, kdo za nimi stojí. Generální inspekce bezpečnostních sborů má dostatek možností a informací aby původce úniků z řad státního zastupitelství i policie identifikovala a po právu potrestala. Zatím se to ale jaksi nedaří...

Takovéto nátlakové totalitní metody jsou obvyklé v diktaturách. Diktatura medií by se zřejmě líbila německému plátku Mladá fronta Dnes a jeho prolhaným redaktorům a redaktorkám publikujícím simplexní články s vymyšlenými fakty a spekulacemi.

Je pro mně proto překvapením, že tyto lži přebírají i jiné seriózní veřejné sdělovací prostředky, aniž by si jejich pravdivost předem ověřili.

reklama

autor: Martin Barták

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…