Michal David pryč z ČSSD. Co se stane, když mu zavolá novinář?

17.07.2010 17:17

Ač se ČSSD snaží zdvihnout z popela, do něhož se po neúspěchu ve volbách zahrabává stále víc a víc, zatím se jí to příliš nedaří.

Michal David pryč z ČSSD. Co se stane, když mu zavolá novinář?

Chce-li ČSSD po Pyrrhově vítězství v květnových volbách v těch podzimních skutečně vyhrát, musí se podle jejího nového volebního manažera Jana Hamáčka oprostit od starých strategií a struktur. Za ty považuje například i zpěváka Michala Davida.

 

Kluci z naší školky

"V době, kdy byl Michal David na vrcholu, jsem chodil ještě do školky. Preferuju jiné umělce, a pokud se ptáte, jestli plánuji jeho zapojení do volební kampaně, tak ne," sdělil Hamáček jednoznačně páteční Mladé frontě Dnes.

A právě zástupce šéfredaktora tohoto deníku, Michal Musil, se ve svém komentáři zamýšlí nad tím, zda shození viny volebního neúspěchu strany na jejího exšéfa Jiřího Paroubka a zpěváka Michala Davida může partaji pomoci.

Odstřihnutí od Davida nepomůže

"Socialisté totiž vážně nezískají nové voliče jen tím, že se odstřihnou od starého režimu, od Michala Davida," ironizuje Musil ve svém textu s tím, že je potřeba změnit celý styl politiky této partaje, ne pouze vyměnit pár lidí v jejím čele.

Předvolební strategie ve stylu "nyní odstraníme Paroubkův nabubřelý styl, Rathovo hulvátství a trapné účinkování Michala Davida a sociální demokracie vstane z popela" je podle něj zcela mimo a volební úspěch straně rozhodně nepřinese.

David nebere telefon a nevybírá hlasovou schránku

Sama hlavní hvězda mítinků sociální demokracie se s novou situací zřejmě smiřuje jen těžko. Potomek cirkusové rodiny Kludských a příbuzný provozovatele Matějské pouti Václava Kočky byl v posledních letech považován pomalu za součást vedení partaje.

Veškeré pokusy Davida kontaktovat pomocí telefonu zklamaly. David pravděpodobně nyní nekomunikuje se světem. "Pro další hlasové zprávy už není ve schránce místo," dozví se každý, kdo chce hvězdě osmedsátých let zanechat vzkaz.

Více čtěte:

Foto: Hans Štembera


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…