Ministr Blažek se hájí: Kdyby měl Torubarov pořádného advokáta, mohl tu zůstat

31.05.2013 16:57

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) se ostře ohradil proti článkům uveřejňovaným v poslední době v Lidových novinách a na serveru Lidovky.cz. Ty např. uveřejnily stanovisko nejvyššího správního soudu, v němž se praví, že ministr ve vydávání Alexeje Torubarova pochybil. Ministr však zdůrazňuje, že postupoval podle zákona a noviny by neměly psát romány.

Ministr Blažek se hájí: Kdyby měl Torubarov pořádného advokáta, mohl tu zůstat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

Alexeje Torubarova zastupuje advokát Milan Hulík a podle ministra se měl postarat raději o kvalitní hájení klienta než o mediální prezentaci případu. Šéf resortu spravedlnosti také jednoznačně odmítl srovnání s případem gruzínského úředníka Zuraba Nadiradzeho, jehož vydání zastavil až Ústavní soud ČR a to pouhé dva dny před vydáním Alexeje Torubarova. Toto srovnání provedl právě server Lidovky.cz.

Celé prohlášení ministra Pavla Blažka ZDE

„Zásadní rozdíl mezi případy A. Torubarova  a Z. Nadiradzeho představuje mimo jiné fakt, že pan Nadiradze měl to štěstí, že ho nezastupoval advokát Hulík. Pro faktický výsledek případu totiž není rozhodující mít mediálně zdatného advokáta, ale kvalitního právníka,“ komentoval věc ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…