Mladá Boleslav: Odborníci z ČVUT radí s cyklostezkou do Jemníků

16.10.2012 21:36

Město Mladá Boleslav pečlivě připravuje podklady pro žádost o dotaci na stavbu nové cyklostezky z Mladé Boleslavi do příměstské části Jemníky.

Mladá Boleslav: Odborníci z ČVUT radí s cyklostezkou do Jemníků
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V těchto dnech se odborníci snaží najít vhodné řešení vedení cyklostezky přes most vedoucí nad R10. Proto na radnici v úterý dopoledne zavítal docent Petr Slabý z ČVUT, který s Mladou Boleslaví spolupracuje již několik let. Například se podílel na návrhu řešení Havlíčkovy ulice v lokalitě Kaufand. Dnešního jednání se zúčastnil také zástupce příměstské části Jemníky, náměstek primátora Jiří Bouška, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Josef Macoun a Bohuslav Devátý, vedoucí odboru stavebního a rozvoje města.

Podle docenta Slabého jsou dvě věci, které zajistí bezpečnost cyklistů na mostě: zpomalovací prvek před a za mostem a snížení rychlosti. Tyto možnosti musí město dále řešit společně s projektantem. Na stavbu nového mostu, který si vyžádá investici přibližně 15 milionů korun, chce Mladá Boleslav získat dotaci. Pokud by se podařilo tyto finance získat, město by z rozpočtu zaplatilo 4 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…