Moje matka je bohatá. Žádná paní Kocourková, hájí se Martin Dvořák

26.01.2012 10:52

Bývalý šéf televize Prima a Pražského dopravního podniku Martin Dvořák vysvětluje, že spekulace namířené proti jeho matce považuje za nesmyslné. Jako úspěšná podnikatelka si mohla dovolit nákup nemovitosti a to z prostředků, jejichž původ lze snadno prokázat. Prý to není „druhá paní Kocourková.“ Dvořák zároveň jednoznačně odmítá spojení své matky se známým lobbistou Ivem Rittigem.

Moje matka je bohatá. Žádná paní Kocourková, hájí se Martin Dvořák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Bývalý šéf televize Prima a Pražského dopravního podniku (DPP) Martin Dvořák jednoznačně odmítá útok vůči své matce, média se totiž v posledních dnech ptají, kde vzala finanční prostředky na nákup vily za dvě stě tisíc korun. Objevilo se i podezření, že část peněz pochází z podezřelých zakázek DPP. Rozhovor s bývalým šéfem DPP přináší server Aktuálně.cz.

Osm tisíc měsíčně opravdu nemá

Dvořák jednoznačně odmítá, že by nemovitost byla ve skutečnosti jeho a matka byla jen jakýmsi bílým koněm. Jeho matka má na pořízení nemovitostí dost prostředků, protože již delší čas podniká v realitách. Lze prý přitom snadno doložit, jak si tyto peníze vydělala.

„Kdyby moje máma byla důchodkyně - se vším respektem  - s důchodem osm tisíc měsíčně, taková paní Kocourková, a najednou udělala takový obchod, tak chápu, že nad tím všichni kroutí hlavou. Ale v okamžiku, kdy má majetek v řádech - nechci přehánět - víc než stovky milionů, tak to nechápu,“ tvrdí Dvořák.

Matka je jen řadovou klientkou

Dvořák v této souvislosti popírá domnělé vazby mezi vlastní matkou a lobbistou Ivem Rittigem, který se údajně podílel na vyvedení části peněz DPP do daňového ráje. Přes právnickou firmu Šachta & Partners se pak část těchto peněz měla vracet do Česka. Za zmínku stojí, že právnickou firmu z převádění peněz obviňuje Nadační fond proti korupci.

Dvořákova matka využila služeb stejné právní firmy a lze tedy spekulovat o tom, zda část jejich finančních prostředků nepochází právě z prodeje jízdenek pražským cestujícím. Dvořák ale naznačení podobných vazeb rezolutně odmítá. Tvrdí totiž, že matka byla jen řadovou klientkou jedné z mnoha kanceláří. Klientské vazby, které novináři často naznačují, lze podle bývalého ředitele DPP najít i u jiných firem.

„Počkejte, já s vámi nesouhlasím, nešťastné to není. Je to standardní kancelář, která je obrovská a má desítky klientů. Stejný pavouky vztahů najdete i jinde,“ uzavírá Dvořák.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…