Mši svatou za prezidenta Havla sledovalo na ČT24 přes sto tisíc diváků

19.12.2013 9:59

Veřejnoprávní televize nabídla svým divákům v den druhého výročí úmrtí Václava Havla čtyři pořady, jimiž uctila památku bývalé hlavy státu. Úplně stejné přízni se těšila podvečerní Mše svatá jako pozdně noční film Odcházení, který dramatik sám režíroval.

Mši svatou za prezidenta Havla sledovalo na ČT24 přes sto tisíc diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Čtyřmi pořady připomněla Česká televize středeční druhé výročí úmrtí někdejšího prezidenta Václava Havla. Zpravodajská ČT24 odvysílala od 18 hodin Mši svatou za pana prezidenta Václava Havla. Podle údajů ATO Mediaresearch zpracovaných pro ParlamentníListy.cz společností MÉDEA RESEARCH se na ni dívalo 114 tisíc lidí při podílu na sledovanosti 4,21 procenta.

Památku prvního českého prezidenta připomněla veřejnoprávní televize programovým blokem na ČT2. Od 20 hodin vysílala třetí částí dokumentu „Václav Havel, Praha – Hrad“, kterou si nenechalo ujít 105 tisíc diváků a podíl na sledovanosti činil 2,64 procenta. Film Odcházení, jenž Václav Havel režíroval, shlédlo 114 tisíc diváků, což představovalo podíl na sledovanosti 4,77 procenta.

Půl hodiny před půlnocí začal pořad Fenomén Hrádeček aneb duchové pod Břečtejnem, což je dokumentární úvaha o geniu loci Hrádečku, místa, kde se protínají závažné dějinné události s obyčejnými i neobyčejnými lidskými osudy. Dívalo se na něj 52 tisíc diváků a podíl na sledovanosti v tomto nočním čase dosáhl 4,82 procenta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…