Na mítinku ČSSD málem došlo ke zranění Paroubkových příznivců

04.05.2010 16:34

Na setkání ČSSD s občany v Kladně mohlo dojít k vážnému poranění některého ze stovek oranžových příznivců Jiřího Paroubka. Neznámý útočník totiž směrem k davu hodil velkou zavařovací sklenici ve chvíli, kdy na pódiu řečnil šéf ČSSD.

Na mítinku ČSSD málem došlo ke zranění Paroubkových příznivců

Pár minut po půl páté proletěla vzduchem velká sklenice s utopenci a dopadla na uzavřené prostranství před pódiem. Na něm v tu chvíli řečnil Jiří Paroubek v doprovodu své manželky Petry, informoval z místa konání mítinku náš redaktor.

Podle jeho slov mohlo dojít k vážnému zranění, skleněná nádoba se totiž rozbila jen pár metrů od prvních řad oranžových příznivců, cílem prý měla být žena s oranžovým deštníkem postávající vedle pódia. Mladí sociální demokraté, kteří fungují na mítinku zároveň jako garanti bezpečnosti, začali po útočníkovi okamžitě pátrat.

"Byl to jeden člověk, na očích měl černé brýle. Asi nějakej magor, ten by si hodil i kdyby sem přijeli třeba fialoví," popsal neznámého útočníka člen realizačního týmu ČSSD, který spolu s kolegy zajišťoval prostor dopadu lahve, zatímco policisté sepisovali protokol. "Ten deštník paní zachránil hlavu, lahev po něm sklouzla," popsal. Podle pozorování redaktora Parlamentních Listů na místě byl neznámý útočník dosti šikovný, lahví musel přesně hodit na vzdálenost asi pětadvaceti metrů.

Došlo i na protestující studenty

Několik okamžiků po útoku ale přišel i zásah proti studentům gymnázia, kteří přišli Jiřího Paroubka pozdravit v pionýrských šátcích, vybaveni transparenty. "K vyloženě fyzickému napadení nedošlo. Vytrhali nám transparenty z rukou a dost nebvybíravým slovníkem nás vykázali stranou od pódia," popsal redaktorovi Parlamentních Listů jeden ze zúčastněných studentů. Akce proti nim se účastnila skupina drsně vyhlížejících mladíků, někteří z nich měli na sobě oranžové šály a trička ČSSD.

Mladí sociální demokraté se chystali proti studentům vyrukovat s vlastními transparenty v oranžových barvách. "Původně jsme to chystali jako recesi, ale ten incident s lahví utopenců je natolik závažný, že by to nebylo vhodné," řekl Parlamentním Listům člen Mladých sociálních demokratů Adel Semlali, zatímco uklízel transparenty do přistavené dodávky.

Skupina šesti studentů kladenského gymnázia dorazila na mítink ČSSD s pionýrskými šátky a v tričkách s popisky „Fuck the KSČM" a „KSČSSD". O akci sociální demokracie v Kladně se údajně dozvěděli přes sociální síť Facebook: „Jde o soukromou iniciativu studentů místního kladenského gymnázia. Mělo by nás celkově dorazit zhruba třicet," vysvětlil pro ParlamentníListy.cz jeden ze školáků. Dorazilo jich nakonec zhruba šest.

„Pionýři" se ještě před incidentem dostali do několika slovních potyček s příznivci Jiřího Paroubka, kterých k pódiu na náměstí dorazilo celkově několik stovek. Domlouvat šestici mládežníků přijela i městská policie. Strážníci jim nedoporučili v protestech pokračovat, nijak proti nim ale nezasáhli.

Hlavními učinkujícími na mítinku v Kladně byl předseda ČSSD Jiří Paroubek v doprovodu baviče Jiřího Krampola, lídr krajské kandidátky Milan Urban nebo středočeský hejtman David Rath.

Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …