Nečas káral v ČT: Cigáni do plynu, to slušní neříkají

09.09.2011 22:57

Premiér Petr Nečas plánuje jet na Šluknovsko, i když ještě před týdnem kritizoval politiky, kteří na Šluknovsko jezdí sbírat body. Odsoudil některé výroky na dnešní demonstraci, ale zároveň přiznal, že částečná vina může být i na straně vlády.

Nečas káral v ČT: Cigáni do plynu, to slušní neříkají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Slušný člověk větu 'Cigáni do plynu' nikdy neřekne," komentoval premiér Petr Nečas demonstraci na Šluknovsku, kde došlo i k takovým pokřikům ze strany extremistů. V České televizi přiznal, že vláda mohla udělat chybu. Pokud ji ovšem udělala, je nutné to přiznat, míní Nečas.

"Vyrazím tam, až budu moci nabídnout konkrétní řešení," řekl ještě v neděli na TV Prima. Nyní Nečas připouští, že nad svou cestou vážněji uvažuje, ale konkrétní termín ještě nemá.

SLEDUJEME téma Romové

Nečas také hájil plánovanou novelu, podle které by nezaměstnaní déle než dva měsíce museli vykonávat veřejně prospěšné práce, jinak by nedostali dávky. „Podle zkušeností lidé po pěti měsících ztrácí základní pracovní návyky," popisoval premiér. Chce tímto krokem lidi na úřadech práce „aktivizovat", aby neseděli doma.

Související: Nečas k Romům: Dávky už nebudou bez práce

Premiér Nečas také hájil svého ministra obrany Alexandra Vondru, o němž se někdy hovoří jako o jeho spojenci ve vládě. „Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by udělal nějakou chybu," komentoval kauzu ProMoPro. Vondra dal prý najevo, že na své funkci nijak výrazně nelpí, když ji dal premiérovi k dispozici, čehož si on cení. Odvolal by ho prý až ve chvíli, kdy by se pochybení prokázalo.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …