Nečas že nekomunikuje? Za půl roku zodpověděl šest a půl tisíce dopisů

11.08.2011 13:49

Server Týden.cz přišel s informací, že premiér Petr Nečas neodpovídá na dotazy svých voličů. A ministr financí Miroslav Kalousek jen tak podle nálady. Proti tomu se ohradil mluvčí vlády Jan Osúch - Nečas prý jen za posledního půl roku zodpověděl přes šest a půl tisíce dopisů.

Nečas že nekomunikuje? Za půl roku zodpověděl šest a půl tisíce dopisů

Týden v článku upozorňuje na jednoduchý server Napistejim.cz, kde lidé mohou zanechat dotaz některému z politiků. Sám server se prezentuje jako tuzemská novinka inspirovaná pouze zahraničními portály, daleko komplexnější službu tohoto typu přitom už od svého vzniku nabízejí i ParlamentníListy.cz (sekce Profily).

Podle informací Týdnu.cz premiér vůbec neodpovídá na dotazy položené prostřednictvím Napistejim.cz. Je prý "lajdák". "Jde o zcela zavádějící a chybné informace, které se v žádném případě nezakládají na pravdě," reagoval na článek mluvčí Osúch.

"Předseda vlády Petr Nečas od ledna do července ať již elektronicky nebo korespondenčně odpověděl v rámci Úřadu vlády 5 000 (!) dopisů od občanů a 1 500 dopisů, které došly na Hlavní kancelář ODS. To je v průměru 40 zodpovězených dotazů na každý pracovní den," vysvětlil Osúch. Že by byl premiér lajdák, tedy striktně popírá.

Je to jen snaha prosadit nějaký server 
 
"Samozřejmě není v časových možnostech žádného předsedy vlády ani v České republice, ani ve světě, aby na vše odpovídal osobně, takže jsou v drtivé většině odpovědi pečlivě a individuálně připravovány oddělením styku s veřejností," uvedl Osúch. Dotazy ale zodpovídány jsou.

"Článek tedy nevypovídá pravdivě o tom, na kolik dopisů předseda vlády skutečně odpovídá. Jeho cílem je zřejmě pouze propagace jednoho internetového serveru, jehož autoři by se spíše měli zamyslet nad tím, zda-li dotazy na politiky opravdu posílají na správné adresy, a neuvádět pak do médií nepravdivé údaje, které zkreslují skutečnost."

Podle článku na Týdnu.cz jsou mezi ignoranty kromě premiéra i šéf největší opoziční strany Bohuslav Sobotka a místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová. Naopak mezi nejspolehlivější patří poslankyně Věcí veřejných Lenka Andrýsová, David Vodrážka z ODS a Jeroným Tejc z ČSSD.

Čtěte:

Za zavřenými dveřmi: Kalousek a Nečas se chytli kvůli živnostníkům

Nečas v bulváru: Socka na dovolené. Experti: Nemá mindrák jako Topolánek

Bátora je u Dobeše šéfem personálního. Chládek oněměl: Prorasista

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…