Nechci lidem vyprávět pohádky, čeká nás tvrdá práce, zdůrazňuje Sobotka

28.03.2013 8:34

Možný příští premiér Bohuslav Sobotka varuje občany. Pokud sociální demokraté sestaví vládu po příštích volbách, budou muset odvést kus tvrdé práce a znovu nastartovat hospodářský růst. Zvednou se daně a rozhodně se nezvýší všechny sociální dávky. Náprava současného stavu může podle Sobotky trvat řadu let. Ale Sobotka věří, že se tato náprava zdaří.

Nechci lidem vyprávět pohádky, čeká nás tvrdá práce, zdůrazňuje Sobotka
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Sociální demokraté dali na svém ostravském sjezdu jednoznačně najevo, že chtějí převzít moc ve státě a hodlají zachránit "vybydlenou zemi". Současný stínový premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD ale voliče varuje, že náprava současného stavu bude trvat dlouho a pozitivní efekty jeho možné příští vlády se možná projeví až ta pět a více let. Předseda ČSSD to uvedl v pořadu televize Barrandov Téma týdne.

Běh na dlouhou trať

"Myslím, že lidé nechtějí, abychom jim před volbami vyprávěli pohádky. Slibovat, že nebudeme zvyšovat daně nebo že navýšíme automaticky všechny sociální dávky, to jsou přece věci, kterým nikdo soudný za této hospodářské situace nemůže věřit," zdůraznil možný příští premiér.

Sociální demokraty čeká po případném vítězství ve volbách trvrdá práce, která zabere několik let a její pozitivní důsledky se možná projeví až v dalším volebním období. Jinými slovy, možná si na ně počkáme pět a více let.

S Dienstbierem počítám

Jednoznačně se také postavil za stínového ministra spravedlnosti Jiřího Dienstbiera ČSSD), který na ostravském sjezdu neuspěl a byl sesazen z postu místopředsedy strany. Sobotka s ním přesto dál počítá na post ministra spravedlnosti ve své vládě.

"Pokud bychom uspěli ve volbách do Poslanecké sněmovny, tak bych viděl Jiřího Dienstbiera jako reálného ministra spravedlnosti v příští vládě a rád bych ho měl v týmu, který bude po příštích volbách realizovat sociálnědemokratickou politiku," prohlásil Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …