Nejlepší karikatury od aTea za rok 2012

30.12.2012 13:28

Politický kolážista aTeo komentoval celý uplynulý rok a více či méně důležité události. Server lidovky.cz proto vybral jeho nejlepší karikatury. Patří k nim například miss justice Lenka Bradáčová, David Rath ukřižovaný na krabicích od vína nebo geniální vědec Václav Henych.

Nejlepší karikatury od aTea za rok 2012
Foto: Reprofoto Reflex
Popisek: Lenka Bradáčová na titulní stránce týdeníku Reflex

Ředitel odboru ministerstva vnitra odpovědného za registraci prezidentských kandidátů Václav Henych se stal terčem posměchu poté, co vysvětloval výpočet neplatných podpisů. Nejvíce se lidé strefovali do tvrzení, že se chybovost ve dvou kontrolních vzorcích sčítala. Odborníci se klonili k tomu, aby se oba údaje zprůměrovaly.

Karikaturista zvěčnil Henycha jako slavného vědce Alberta Einsteina. Na černobílou fotku dopsal i upravenou verzi známé rovnice: E = 2 x mc2.

Žito se svým bájným králem

Zpěvák Daniel Landa využil předávání Českých slavíků k vlastní prezentaci. Oznámil, že se z něj stal kouzelník Žito 44 a mluvil o svém plánu, jak zlepšit a změnit českou společnost. Vyzval přitom k podpoře podnikatele a zakladatele Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka, který propaguje myšlenku Pozitivní evoluce.

Landa, teď už Žito, označil Janečka za svého krále a sebe považuje za bájného šaška. I zde mu karikatura vyhověla a zobrazila ekonoma v královském úboru, který majetnicky drží ruku nad svým šaškem Žitem.

Miss justice 2012 Bradáčová

V létě došlo k výměně ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila za Pavla Blažka. Ten poměrně dlouho váhal se jmenováním nové vrchní zástupkyně Lenky Bradáčové, která se tento rok proslavila díky zatčení exhejtmana Davida Ratha. Spekulovalo se, že nový ministr chtěl dlouho připravovanému jmenování zabránit.

Bradáčová se pak dostala na karikaturu jakou soutěžící o titul Miss Justice 2012. Její tvář byla nasazena na tělo modelky v plavkách.

Kauza Davida Ratha byla jednoznačně největším protikorupčním zátahem policie. Kriminalisté poslance zadrželi se sedmi miliony korun v krabici od vína. Rath se později před poslanci označil za mučedníka a tvrdil, že za jeho zatčením je ministr vnitra Jan Kubice.

Rath ukřižovaný na krabicích od vína

Karikaturista aTeo tedy Rtaha umístil před oranžový kříž sestavený z krabic od vína v pozici ukřižovaného Ježíše Krista.

Server lidovky.cz naposledy připomíná vzestup jihočeského lídra ODS Martina Kuby. Dostal se do čela ministerstva průmyslu a obchodu. Na nedávném kongresu ODS se stal prvním místopředsedou strany. Mluví o sobě jako o „zlém muži“, který byl ve vládě potřeba u vyjednáváních.

Tentokrát se vtipný obrázek strefil do spojenectví mezi Kubou a premiérem Petrem Nečasem. Na novomanželské fotce předseda vlády nese šťastného Kubu na zádech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…