Nejvíce Čechů věří Klausovi. Sněmovna a Senát propadly

01.12.2010 17:14

Z aktuálního výzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) vyplývá, že nejvíce lidí věří hlavě státu. Nejmenší podporu má již tradičně sněmovna a Senát.

Nejvíce Čechů věří Klausovi. Sněmovna a Senát propadly

Největší sympatie Čechů má z ústavních institucí stále prezident Václav Klaus, kterému věří 70 procent dotázaných. Vyplynulo to z aktuálního výzkumu CVVM.

Oblíbená jsou i zastupitelstva

Druhé místo v oblíbenosti obsadila obecní zastupitelstva, jimž důvěru vyslovilo 60 procent lidí. Za nejméně oblíbené lze u respondentů považovat obě parlamentní komory.

Důvěru v Poslaneckou sněmovnu a Senát má shodně pouhých 23 procent lidí. I přesto si však obě tyto instituce v porovnání s výzkumem z října o dvě procenta polepšily.

A lépe je na tom právě i prezident - tomu v říjnu věřilo 64 procent Čechů. Ze sociodemografických hledisek mu věří častěji lidé s lepší životní úrovní a potenciální voliči ODS. Nejméně Klausovi důvěřují sympatizanti KSČM.

Vláda je na svém

Vláda Petra Nečase (ODS) zůstala co do popularity v porovnání s říjnem na svém, stejně jako v minulém měsíci mu i v listopadu důvěřuje zhruba třetina lidí, konkrétně 33 procent.

Výzkum CVVM realizoval mezi 8. a 11. listopadem mezi 1020 respondenty staršími 15 let.

Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM


Foto: hrad.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …