Nejvyšší aktivita klíšťat bude v pátek a v sobotu

21.05.2015 0:00

Na konci týdne čeká Česko nejvyšší stupeň aktivity klíšťat, tedy stupeň 10. Repelent vás na 100 % neochrání - očkujte se, dokud je čas.

Nejvyšší aktivita klíšťat bude v pátek a v sobotu
Foto: Shutter
Popisek: klíště

Nevěřte mýtům, že infikované klíště můžete chytit pouze v lese. Nebezpečí číhá na zahrádce, v parku, ale i ve městské zástavbě. V roce 2014 onemocnělo klíšťovou encefalitidou 410 osob, jeden člověk dokonce onemocnění podlehl. Proti klíšťové encefalitidě se však můžete očkovat, ať už u praktického lékaře, nebo v očkovacím centru.

Cena vakcíny se pohybuje okolo 800 Kč za 1 očkovací dávku, na vakcínu letos přispívají všechny zdravotní pojišťovny v ČR ve výši 300 – 1 800 Kč. Standardní očkovací schéma se skládá ze tří dávek. První očkování proběhne okamžitě, druhé – poskytující již vysokou imunitu – za 14 dní až 3 měsíce a pro poslední dávku si přijdete za lékařem až za 5 měsíců až rok. Na přeočkování se pak dostavíte po třech až pěti letech od základní vakcinace.

Více informací na www.pozorkliste.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…