ODS představila nové logo - modrý pták zbělal a doplní ho srdce

05.08.2009 17:40

ODS sice ještě nepředstavila svůj volební program, zato vyrukovala s novým stranickým logem. Modrého ptáka vystřídal bílý, zarámovaný v modrém srdci.

ODS představila nové logo - modrý pták zbělal a doplní ho srdce

Nové logo  představil místopředseda ODS a šéf jejího volebního štábu Ivan Langer s tím, že zatím je k vidění na internetových stránkách ODS a osobních stránkách Mirka Topolánka, brzy se však objeví i na internetových bannerech a různých předvolebních propagačních materiálech - prezervativy nevyjímaje.

Ne všem členům ODS se však inovace líbí, podle některých totiž srdce, v němž je bílý opeřenec zarámován, příliš připomíná srdíčka, která kreslí exprezident Václav Havel, nebo neonové srdce, které viselo nad Hradem s jeho končícím mandátem. Nelíbí se jim, že srdce evokuje představu sbližování ODS a lidí kolem bývalého prezidenta. Langer na otázku, co má srdce symbolizovat, neodpověděl: "Ať si to vyloží každý sám, dle svého uvážení, dojmů, pocitů," uvedl.

Strana z recese natiskla logo i na prezervativy, na nichž stojí heslo "Proti nákaze jinou stranou". Zda však budou kondomy využity i při předvolební kampani, nebo se jednalo skutečně spíše o žert, není jasné. "To byl jen vtípek pro kandidáty na setkání, které jsme měli před třemi týdny," prohlásil však Langer.

Nadsázky využila ODS již před nedávnem, kdy se na billboardech rozestavěných podél dálnic mířících do Chorvatska stranické špičky svlékly do půl těla a snažily se tak upoutat pozornost Čechů cestujících na dovolenou do této destinace. 

Foto: ods.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …