Odneste to, zakopejte to někam, zavelel šéf Senátu na zpívající notebook

25.04.2012 11:22

O kulturní vložku se postaral dnes v Senátu notebook jednoho ze senátorů. Ten se totiž na začátku dnešní schůze senátorů rozezněl na stole přímo v jednacím sále písní připomínající skladbu ze známého filmu Kmotr. „Odpojte to, vyneste to ze sálu,“ reagoval na to se smíchem předseda Senátu Milan Štěch. Podle senátora Jaroslava Kubery má jít dokonce o novou znělku Senátu. Kancelář Senátu ale o tom nic neví, znějící notebook byl prý jen nedopatření.

Odneste to, zakopejte to někam, zavelel šéf Senátu na zpívající notebook
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Senátoři dnes načali svou schůzi kulturním povyražením. Než si stačili odhlasovat svůj program a než se „zakousli“ do zákona o poštovních službách, tak se na stole nepřítomného senátora rozezněl notebook. Nikdo ale v tu chvíli nevěděl, co se děje. O povyražení v horní komoře Parlamentu tak bylo postaráno.

„Krásná melodie. Tak bude se muset asi vypnout proud. Prosím organizační odbor s pomocí – prosím vás odpojte to, vyneste ze sálu.....Zakopejte to někde,“ reagoval na neustávající hlasitou skladbu z filmu Kmotr, která tak zněla přímo v sále, překvapený šéf Senátu Milan Štěch. Jak se ukázalo, stejně jako on, tak ani ostatní senátoři nevěděli, o co jde. A tak se nastalé situaci všichni smáli.

„Já nevím, co se tam dělo. Nebyl jsem v tu chvíli v sále. Ale vím, že tam nějaké povyražení bylo. Ona se má ale měnit znělka Senátu, tak možná proto to tam  zaznělo. Oni to ti technici totiž zkoušejí,“ informoval ParlamentníListy.cz nejprve senátor Jaroslav Kubera z ODS.

Jak se ale později ukázalo, nikdo z vedení Senátu neví, že by se měla znělka měnit. „Tak to my nevíme,“ odvětili v kanceláři Senátu na dotaz Parlamentních Listlů.cz. Nevěděli ani to, jak se ta nynější jmenuje. "Ta nová se má jmenovat Píseň práce. Má se změnit kvůli odborářům, kteří jsou v Senátu houfně zastoupeni," zavtipkoval na to pro ParlamentníListy.cz Kubera.

Mají tam fanfáry od Vejvanovského

Pravdou však je, že senátoři se již 16 let svolávají do sálu fanfárami ze skladby českého barokního skladatele Pavla Josefa Vejvanovského. Jestli ale je přece jenom něco pravdy na tom, že znělka Senátu bude nová, na to nebyla schopná odvětit ani šéfka tamějšího tiskového odboru Pavlína Heřmánková.

„Tak toto mi není známé. Ale dostala se ke mne informace, že se někomu ze senátorů na začátku schůze rozezněl notebook. Dokonce byl při tom zavřený. Tak ho musel jeden ze zaměstnanců Senátu nakonec odnést,“ odpověděla Heřmánková. Zda jej na popud šéfa Senátu technik také zakopal, na to již nikdo neodvětil.

Senátoři pak jednali o liberalizaci poštovního trhu v Česku. Senát ale překvapivě zamítl poštovní novelu, která má připravit Českou poštu o její poslední monopol na doručování pohlednic a obyčejných zásilek. Výbory senátu se dohodly pouze na kompromisních úpravách. Levice se především obává, že vládní novela přinese rušení poštovních poboček na venkově. Sněmovna však může senátní veto přehlasovat.


   


 

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…