Odpůrců amnestie přibývá. A na Facebooku řádí

05.01.2013 9:12

Desetitisíce lidí podepisují v posledních dnech petici proti novoroční amnestii prezidenta Klause. Na Facebooku pak projevují své rozhořčení často velmi ostře. Hrubé nadávky vůči prezidentovi se zde střídají s přáními, aby prezidenta někdo z propuštěných ukradl, či aby Václav Klaus nahradil škodu, kterou napáchají.

Odpůrců amnestie přibývá. A na Facebooku řádí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Petice s názvem „Nesouhlasíme s Klausovou amnestií“ na webu Jednej.cz zaznamenala velký úspěch. V pátek ve čtrnáct hodin překročil počet signatářů petice 20 000, v sobotu ráno byl již téměř 52 tisíc. Na Facebooku petice získala téměř sto tisíc sympatizantů, kteří rovněž stále přibývají.

„Nepovažujeme tento krok za správnou cestu, jak oslavit 20 let naší státnosti, stejně jako si nemyslíme, že by se jednalo o dobrý signál vůči nám slušným občanům. Chceme panu prezidentovi, kandidátům na post prezidenta České republiky i médiím dát zřetelně najevo svoji nevoli vůči tomuto rozhodnutí hlavy státu,“ píše se v textu petice.

Na facebookové stránce, kde je možné rovněž petici podpořit, se rozpoutala bouřlivá diskuse, ve které se někteří snaží prezidenta hájit, zatímco jiní jej velmi radikálně odsuzují. Objevují se názory jako „zločincům dali amnestii- nám zvedli daně“, či dokonce „lidi byli utiskovaný komunismem, a teď jsou utiskovaní demokracií“.

Na Facebooku se objevuje i řada zajímavých anket. V jedné by značná část hlasujících přála všem, kteří amnestii schvalují, aby je někdo z propuštěných okradl (největší část to přeje explicitně prezidentu Klausovi), v jiné by značná část hlasujících chtěla, aby prezident „zaplatil škodu za vše, co provedou jeho hoši“. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…