Okamurovi voliči přebíhají k Franzovi. Teď prý představuje největší změnu

14.12.2012 7:39

Průzkum preferencí prezidentských kandidátů, prováděný už bez Vladimíra Dlouhého a Tomia Okamury, s kartami příliš nezamíchal. Na čele spolu stále těsně bojují Miloš Zeman a Jan Fischer, kteří se zdají být jasnými postupujícími do druhého kola. Postupovou linii přesun podpory od Okamury a Dlouhého ovlivní jen stěží, protože ostatní kandidáti ztrácejí opravdu hodně.

Okamurovi voliči přebíhají k Franzovi. Teď prý představuje největší změnu
Foto: archiv Miloše Zemana
Popisek: Volební klip prezidenta Miloše Zemana

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti ppm factum definitivní vyškrtnutí Tomia Okamury a Vladimíra Dlouhého z prezidentské volby příliš neovlivnilo preference ostatních kandidátů. Podle průzkumu vede Miloš Zeman, ovšem jeho náskok před Janem Fischerem je pouze několik desetin. Ostatní kandidáti, vedeni Jiřím Dienstbierem, jsou v nedohlednu.

O Dlouhého příznivce, kterých ovšem příliš nebylo, se podle MF DNES podělili Jan Fischer s Karlem Schwarzenbergem. Okamurovi voliči z největší části „přeběhli“ k Vladimíru Franzovi. „Okamura získával protestní hlasy lidí, kteří chtějí volit člověka, který je co nejvíce vzdálen současnému politickému establishmentu. Tuto představu po něm nejvíce naplňuje Franz,“ vysvětluje Jan Herzman, šéf agentury ppm factum.

Menší část fanoušků Okamury získal také Miloš Zeman, který tak kompenzoval nárůst hlasů pro jeho rivala Jana Fischera. Souboj o čelo žebříčku tak stále zůstává těsný.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…