Pane Zemane, jste jako Hitler. To říká ta, která žaluje expremiéra

12.07.2011 8:25

Šíří náboženskou nesnášenlivost, xenofobii a intoleranci. To se píše v trestních oznámeních, které podali dva aktivisté v oblasti uprchlictví na expremiéra Miloše Zemana. Jedna z nich Hana Demeterová tvrdí, že důchodce z Vysočiny si v náboženské nenávisti nezadá s Adolfem Hitlerem. Státní zástupkyně dostala oznámení včera do rukou a začíná je řešit. Zeman se toho nebojí.

Pane Zemane, jste jako Hitler. To říká ta, která žaluje expremiéra

„Přidělili mi to teprve včera, takže jsem se s dokumenty ještě nestačila seznámit," sdělila ParlamentnímListům.cz státní zástupkyně Zdeňka Galková z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1.

Označil za nepřátele miliardy lidí

Trestní oznámení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, podali Movlad Adaev, muslim z Čečenska s českým státním občanstvím a Hana Demeterová na konci minulého měsíce. Miloše Zemana v něm viní z šíření náboženské nesnášenlivosti, xenofobie a intolerance, přičemž jako důkaz by měla sloužit jedenáctistránková příloha. V ní jsou za sebou poskládány novinářské články, v nichž Zeman vyjadřuje své protimuslimské názory. Ostatně jeden článek pochází i z ParlamentníchListů.cz.

K tématu:
Lukáš Lhoťan: Miloš Zeman pokračuje v kritice islámu
Zeman: Proč považuji islám za anticivilizaci 
Islám je nepřítel, řekl Zeman. Svérázný penzista, usmál se kníže
 
Petr Dimun: Proč ze sebe Miloš Zeman dělá blbce?

 „To, co dělá Zeman, je to samé, co dělal Hitler. Jestliže Hitler vyzýval k nenávisti k Židům a označoval je za nepřátele a Zeman označil za nepřátele dvě miliardy lidí od severní Afriky po Indonésii, tak v tom velký rozdíl není. Je to šílené," doplňuje jeden z podavatelů oznámení Hana Demeterová. Je členkou občanského sdružení Pomoz jednomu člověku, které se zabývá uprchlickou problematikou. Na doplnění svých slov cituje výrok kardinála Vlka z jedné televizní debaty, kde řekl: „Ta agrese, ti teroristi, to není základní tvář Koránu nebo základní tvář islámu. Já znám mnoho z toho islámského světa, a to jsou lidé, se kterými je nádherný dialog."

Celé znění trestního oznámení na Miloše Zemana ZDE

Súry vybízejí k vyhlazení nevěřících

Ohledně názorů expremiéra a čestného předsedy Strany Práv Občanů - Zemanovci Miloše Zemana na islám se v posledních týdnech strhla vášnivá debata. „Korán obsahuje řadu súr, které vyzývají k podrobení, zotročení a dokonce vyhlazení nevěřících. V tomto smyslu je islám nesrovnatelně agresivnější a intolerantnější než soudobé křesťanství, buddhismus, konfuciánství, šintoismus a další světová náboženství. Pandánem Koránu je soubor Mohamedových činů a výroků obsažených v knize Zahrada spravedlivých. Uveďme jen jediný příklad pro srovnání, a to příběh s cizoložnou ženou. Zatímco Ježíš cizoložnou ženu propouští, Mohamed ji nechává ukamenovat. Islámské právo šaría v podstatě trest ukamenováním dodnes obsahuje," zareagoval nedávno Zeman ve svém prohlášení "Proč považuji islám za anticivilizaci".

ParlamentníListy.cz informovaly:
V Čechách káže muslim, který schvaluje teroristické útoky
Čeští muslimové podporují terorismus, šokoval jeden z nich  
Liberální muslim Lhoťan: Bití žen neuznávám. Ani popravy gayů
Šokující rozhodnutí ministerstva o podřezávání živých zvířat

„V tomto prohlášení jsou i citace zahraničních autorit, které nikdy za xenofobní označovány nebyly. Jejich kritika islámu je přitom daleko razantnější, než moje. Myslím si, že je na těch, kdo mě žalují, aby si toto prohlášení přečetli," zdůraznil pro ParlamentníListy.cz Miloš Zeman. O trestních oznámeních na svou osobu se dozvěděl z internetu, ale nebojí se jich. „V životě jsem se žádného trestního postihu neobával. Ani tehdy, když na mě podával trestní oznámení pan Viktor Kožený anebo pan Miroslav Macek ohledně privatizace Knižního velkoobchodu. To už je součást rizika života," doplnil Zeman.

Podle Jocha by měli být žalobci ostrakizováni

Myslím, že to Miloš Zeman přehnal. Ale jednoznačně tvrdím, že má plné právo na tento názor a na jeho vyjádření. A ti, kdo na něj podávají trestní oznámení, by se měli stydět a společnost by vůči takovým lidem měla projevit úžasnou nevoli a ostrakizaci," bránil Zemana v rozhovoru serveru tyden.cz šéf Občanského institutu a poradce premiéra Petra Nečase pro oblast zahraniční politiky a lidských práv Roman Joch.

Státní zástupkyně Zdeňka Galková  sdělila ParlamentnímListům.cz jen v obecné rovině, jak se bude s trestními oznámeními nakládat. Bude-li z nich vyplývat podezření z trestného činu, tak se oznámení postoupí policistům. Pokud to nebude zcela jasné, oznamovatelé budou požádáni o doplnění podání. V případě, že to na trestní řízení není, budou o tom podavatelé vyrozuměni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …