Parkanové se na ministerstvo nechtělo. Jako by věděla proč

17.06.2012 20:09

Už v lednu 2007 po jmenování do čela ministerstva obrany začala tehdejší ministryně Vlasta Parkanová tušit, že za dva roky v čele resortu zaplatí poněkud negativní daň. "My ženy máme intuici. A ta mi říká, že mě možná nečekají hezké časy," řekla tehdy podle České televize politička.

Parkanové se na ministerstvo nechtělo. Jako by věděla proč
Foto: top09.cz
Popisek: Vlasta Parkanová

Tušení Parkanové nakonec bylo správné. Doba, po kterou stála v čele ministerstva obrany, je podle portálu iDNES.cz spojena s podezřeními, že armádní zakázky provázely vysoké úplatky. Politička ovšem tvrdí, že o ničem nevěděla. Všechny kontrakty prý měli na starosti její náměstci Martin Barták a Jaroslav Kopřiva. Podle policie to ovšem Parkanovou odpovědnosti nezbavuje.
 
Podezřelých obchodů bylo hned několik. Mezi nejznámější patří podezřelý nákup obrněných transportérů Pandur. Za 107 vozidel zaplatila státní pokladna 14,4 miliardy korun. Kauzu už několik let vyšetřuje policie.

Více o kauze Pandur
 
Další nejasnosti panují u nákupu nákladních automobilů Tatra.  V roce 2006 bylo objednáno 556 vozů za 2,7 miliardy korun. Exnáměstka Bartáka následně obvinila policie z korupce. V závěsu také letí údajně předražená letadla CASA C-295M - právě v souvislosti s tímto kontraktem požádala policie Poslaneckou sněmovnu o vydání Parkanové k trestnímu stíhání.
 
Zmanipulované měly být i opravy vojenských objektů. V této věci policie obvinila dvě desítky osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …