Paroubek: Ministru Kalouskovi se porouchala buzola

04.06.2013 18:50

Zpřesnění čísel o vývoji české ekonomiky v prvním čtvrtletí letošního roku přináší ještě horší obrázek o tom, jak se Nečasově vládě nedaří vymanit z hospodářské krize.

Paroubek: Ministru Kalouskovi se porouchala buzola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Navzdory zveřejněným optimistickým pohledům různých analytiků je třeba upozornit, že k tomuto vývoji vůbec nemuselo dojít. To by ovšem ve vládě nesměla sedět skupina diletantů, kteří bohorovně přehlížejí doporučení opozice i zahraničních analýz.

Opakovaně, více než rok, upozorňuji na nutnost podpory oživení české ekonomiky. Dosud se však i přes různé výroky ministra financí Kalouska i premiéra Nečase nestalo vůbec nic. Přitom již před více než půl rokem jsme poukazovali na neblahý vývoj průmyslové i stavební výroby, jejichž prudký pokles předznamenával dnešní vývoj. Nečasova vláda prostě není ničeho schopna.

Na víkendové programové konferenci LEV 21 jsme představili jak náš nový ekonomický program, tak i program pro podporu drobných živnostníků i středních firem. Ten může být aplikovatelný prakticky ihned, avšak pouze za předpokladu, že bude zájem vlády na tom, podpořit oživení ekonomiky. Tomu bohužel zatím nic nenasvědčuje.

Představitelé Nečasovy vlády nás místo původně deklarované cesty z Řecka táhnou stále více jižním směrem. Zřejmě se ministru Kalouskovi porouchala buzola. 

Jiří Paroubek, předseda LEV 21 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…