Paroubek: Tupé škrty nás z recese nedostanou

17.05.2012 20:13

Občané České republiky vinou neschopnosti vlády P. Nečase vypořádat se s ekonomickou recesí chudnou. Hrubý domácí produkt klesl v 1. čtvrtletí podle předběľného odhadu Českého statistického úřadu meziročně i mezičtvrtletně shodně o 1,0 %. Česká ekonomika se tak zmenąila, a co je horąí, zvyąuje se tak podíl veřejných dluhů vůči HDP.

Paroubek: Tupé škrty nás z recese nedostanou
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Národní socialisté přitom tento vývoj předvídali a upozorňovali na něj jiľ na svém ustavujícím sjezdu na konci listopadu 2011. Národní socialisté tak nyní zvaľují uplatnění některých opatření z programu nového francouzského prezidenta F. Hollanda ve svém programu.

Jednalo by se zejména o vytvoření veřejné záloľny pro malé a střední podniky s otevřeným, nezávislým a transparentním chováním, prosazení výhodnějąího zdaňování reinvestovaných zisků, vyčlenění spekulativní operace z běľné činnosti bank, zavedení stropu zúročení spotřebitelského úvěru, v době ekonomické stagnace a niľąí valorizace důchodů v oblastech s přemrątěnými nájmy zavedení regulace nájemného, převedení státních pozemků určených pro bytovou výstavbu (dle územního plánu) na obce, nastartování výstavby bytů, vč. komunálních, sociálních a startovacích.

Pokud dojde v Česku v roce 2012 k poklesu HDP např. o 2 %, bude v příjmech rozpočtu státu chybět nejméně 40 miliard Kč. Vláda přijetím protikrizových opatření obdobného typu, se kterými přichází národní socialisté, můľe výpadky zmírnit na přijatelnou mez. A to včetně neľádoucích dopadů devastujících v české společnosti sociální soudrľnost. Je ovąem třeba říci, ľe pozitivní dopady vąech výąe uvedených opatření se projeví aľ po určitém čase.

Aktualizovaný program boje proti recesi a nezaměstnanosti představí národní socialisté na své programové konferenci v Obecním domě v Praze dne 9. června 2012.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …