Paroubek: Vláda zaplatí kampaň za soukromé penzijní fondy

19.03.2013 14:31

Nečasova vláda má v plánu podle několika oficiálních vyjádření spustit v dohledné době kampaň na podporu vlastní důchodové reformy. Strana LEV 21, ale i řada odborníků považuje přitom tuto takzvanou důchodovou reformu za špatně připravenou, nedokonalou a v mnohých ohledech je zřejmé, že se tato reforma vyplatí pouze někomu. Tedy pouze lidem s vyššími příjmy.

Paroubek: Vláda zaplatí kampaň za soukromé penzijní fondy
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Přehlédnu to, že v minulých měsících již byla zahájena část kampaně financovaná z peněz operačního fondu Lidské zdroje a zaměstnanost ve výši 3 667 000 korun. Za tyto prostředky bylo financováno spuštění call-centra, tisk letáků, informačních materiálů a besed v krajských městech.

Nyní se ale údajně chystá i další mediální kampaň, která má propagovat výhodnost vstupu do tzv. II. pilíře důchodového systému. Strana LEV 21 v tom ale žádnou výhodnost nevidí. Taková kampaň by měla všechny rysy klamavé reklamy. Za zcela zásadní a nepřijatelné pokládáme, že vláda de facto převezme finanční břímě motivační kampaně na vstup do tohoto pochybného systému za soukromé penzijní fondy. A to vše z peněz daňových poplatníků, kteří tak budou vlastně zkasírováni dvakrát.

Zřejmě nestačí, že Nečasova vláda připravila pro soukromé penzijní fondy velmi výhodný byznys. Nyní bude ještě za peníze "obětí" Nečasovy a Kalouskovy důchodové reformy občany lákat do jisté pasti v podobě nejistoty investování v soukromých fondech.

Velmi zjednodušeně, je to stejné, jako by vláda občanům zpoplatnila vstup do supermarketů pod heslem "nejdříve zaplať a pak utrať".  

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …