Paroubek chce ukrást nápady menších stran

03.04.2010 9:42

Sociální demokracie ještě těsně před volbami upraví svůj program. Přidat chce některé nápady menších stran. Podle šéfa partaje Jiřího Paroubka nezáleží na tom, kdo na něco přijde, ale kdo to prosadí.

Paroubek chce ukrást nápady menších stran

"Těsně před volbami budeme muset říct, co zajímavého z programu menších politických stran budeme chtít uplatnit, pokud se staneme vládní stranou," řekl podle agentury Mediafax Paroubek.

V programech malých stran je podle něj mnoho zajímavých nápadů, a protože se tyto strany do sněmovny nedostanou a nápady by zanikly, sociální demokracie by se jich ráda ujala.

"U rozumných věcí není důležité, kdo na to přijde, ale kdo to prosadí. Například v boji proti korupci přicházejí některé strany se zajímavými náměty," řekl Paroubek.

Spolupráci s občanskými demokraty a TOP 09 rozhodně neplánuje. "Tyto strany si rozdělily role. ODS má soft program a TOP 09 říká, jak to bude, když ve volbách vyhrají. My chceme vytvořit koalici s partnerem či partnery, se kterými uplatníme co největší část našeho programu," řekl.

Pokud by měla sociální demokracie slevit, rozhodně se tak nestane v případě důchodové reformy a opt-outu, slibuje Paroubek.

Více:
Paroubek: ODS opět nepřekvapila
Nečas (ODS): Domluvit se dá těžko. Paroubek nic nedodrží

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …