Paroubek se pustil do Zemana: Měl by mlčet a nevymýšlet si

16.04.2010 23:15

Mezi Milošem Zemanem a Jiřím Paroubkem to opět více jiskří. Paroubek Zemana ostře kritizoval v pátek v noci v Událostech, komentářích.

Paroubek se pustil do Zemana: Měl by mlčet a nevymýšlet si

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v pořadu na České televizi odmítl, že by Zemanova SPOZ byla pro ČSSD potenciálním soupeřem. Zemanovi podle Paroubka jde jen o to stát se prezidentem a tento boj se mu zatím ani částečně nedaří.

"Pan Zeman odešel a myslím, že to teď zkouší jinak, prosadit se do prezidentské volby. Myslím, že ty dvě tři procenta ve výzkumech veřejných preferencí jsou mu jasnou odpovědí," prohlásil Paroubek.

Zároveň řekl, že nevěří, že by preference Zemanovců ve volbách překročily pětiprocentní metu nutnou pro vstup do sněmovny. "Já myslím, že je to hranice nepřekonatelná."

Zeman jen vytváří mýty

Stejně tak Paroubek nemá strach, že by Zemanova strana ČSSD odčerpávala voliče. Z tří procent preferencí SPOZ podle Paroubka jen třetina voličů přešla od ČSSD. "Je to jen necelé jedno procento, takže to není žádná tragédie."

Šéf ČSSD přednesl i svou verzi výkladu, proč se Zeman před lety se sociálními demokraty rozešel.

"Miloš Zeman vytváří politické mýty o tom, že někdo porušil nějaké slova." Naopak to byl podle Paroubka Zeman, který znemožnil vzájemnou spolupráci, když trval na tom, že podstatné slovo ve straně bude mít Miroslav Šlouf. "A prostě pan Šlouf pro většinu členů ČSSD není vítaný."

"Myslím, že pan Zeman by měl mlčet," vzkázala na závěr Paroubek Zemanovi.

Kauza Vlček: Počkejte si

Moderátor Martin Veselovský rozebíral s Paroubkem i další témata. Nejvíce času šéfovi ČSSD zabralo vysvětlování situace kolem šéfa poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka a jeho kauze s milionovou dotací a půjčkou.

Paroubek odmítl, že by sociální demokraté nectili stranickou presumpci viny. Vlček prý bude muset předložit grémiu ČSSD všechny dostupné doklady, a teprve pak se rozhodne.

Jak už v průběhu pátku řekl šéf oddělení PR a marketingu Lidového domu Petr Dimun, strana se k věci má vyjádřit v pondělí.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…