Paroubek se vysmál stínové vládě ČSSD: Tam bych být nechtěl

27.05.2011 18:12

Expředseda ČSSD Jiří Paroubek rozcupoval stínový kabinet nynějšího šéfa strany Bohuslava Sobotky. Je prý vzhledem k jeho složení rád, že z jeho osobní účasti v něm nakonec sešlo. Musel by prý nabídku vzhledem k jeho novému složení odmítnout. "Bylo by to trápení jak pro mne, tak pro ČSSD," sdělil ČTK v písemném komentáři ke dnes zveřejněnému složení stínového kabinetu ČSSD.

Paroubek se vysmál stínové vládě ČSSD: Tam bych být nechtěl

"S ohledem na budoucnost ČSSD je mi líto, že Bohuslav Sobotka se neprojevil jako lídr a neměl odvahu ke změnám, které ohlašoval a jejichž kritériem měla být pracovitost a výkonnost jednotlivých stínových ministrů," uvedl expředseda v komentáři. 

Sám prý Paroubek nikdy neusiloval o nominaci na místo ve stínové vládě, velvyslance, eurokomisaře, lídra kandidátky do Evropského parlamentu ani na prezidenta republiky. "Od ČSSD jsem nic nechtěl a také nic neočekávám," uvedl. 

Vyjádření Jiřího Paroubka ZDE

Složení stínového kabinetu Paroubek považuje za politický kompromis táborů Sobotky a jihomoravského hejtmana Michala Haška a pro jeho členy má jen posměch. Zdeněk Škromach se svou "legendární pracovitostí" je prý pro funkci ministra práce přímo předurčen. Místopředsedkyně Marie Benešová, která je mluvčí pro boj s korupcí, se podle Paroubka kamarádí s Romanem Houskou z ústecké ČSSD, který proslul obstaráváním si falešných svědků a dalšími "neotřelými postupy v boji s korupcí" i náborem "černých duší" pro ČSSD v Ústeckém kraji. Čeká, že ho Benešová přestane krýt. 

K tématu:
Ve stínové vládě je i Hašek a Škromach
Přestaňte hlavně kňourat, radí vedení ČSSD Paroubek

Hašek (ČSSD): Členy nové stínové vlády nedělím Sobotkovce či Haškovce

Sobotkova odvaha. Ale špatná

Sobotka ho prý překvapil "odvahou" jmenovat stínovým ministrem pro životní prostředí jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu, který si postojem ke kůrovci v Národním parku Šumava vysloužil nominaci na anticenu Ropák roku. Zajímavé podle Paroubka bude, jak to ovlivní snahu otevřít ČSSD ekologickým iniciativám. V této souvislosti prý Paroubkovi chybí, aby byl stínovým ministrem zdravotnictví jmenován hejtman Jaroslav Palas, který v rozporu s programem ČSSD zamýšlel privatizovat krajské nemocnice. 

Pro jmenování poslance Jana Hamáčka stínovým ministrem obrany Paroubek našel vysvětlení v tom, že Česku žádná válka nehrozí. 
Bulvární deník Aha! dnes o Paroubkovi napsal, že se svou paní prodávají své pražské byty a kupují zámek v Košťanech poblíž Teplic. Pomáhá mu s tím prý jeho kamarád, kmotr jeho dcery Margarity a teplický zastupitel Petr Benda. Paroubek prý má ambice stát se ústeckým hejtmanem. Benda to popřel a expředseda Paroubek takovou spekulaci na svých webových stránkách zesměšnil.

Čtěte také:
Paroubek má slíbené křeslo od koalice, naznačila Benešová z ČSSD

Drzost, zlobí se Benešová

Stínový ministr vnitra Jeroným Tejc, který svůj post v obměněné vládě obhájil, Paroubkovi jeho výroky nevyčítá.

,,Každý má právo na svůj názor. O tom, zda je stínová vláda vybrána dobře či nikoli a kdo měl v tomto sporu pravdu, ukáží až výsledky příštích voleb. Pokud se kdokoli během příštích měsíců neosvědčí, bude na to předseda strany reagovat jeho výměnou," uvedl pro ParlamentníListy.cz Tejc

Marie Benešová, která v nové stínové vládě ČSSD obdržela post mluvčí pro boj s korupcí a byla Jiřím Paroubkem obviněna z přátelství z ústeckým podnikatelem Houskou, se na Paroubka ostře obořila.

,,To už není kritika, ale drzost. Paroubek neunese, že to tam nevede jeho spojenec Benda. Nové demokraticky zvolené vedení zde nazývá politickou galerkou. Ať si zamete před vlastním prahem, s kým se kamarádí on a nestará se o druhé. Za jeho pomlouváním je zloba a ztráta soudnosti, proto kope kolem sebe," ohradila se proti Paroubkovým výpadům pro ParlamentníListy.cz Benešová.

Čtěte také:
Paroubek k nákupu zámečku: Koupím si rovnou ostrov

reklama

autor: čtk, koz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…