Paroubek šíří poplašné zprávy, tvrdí šéf Krajské zdravotní

30.01.2012 16:39

Nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostu a Chomutově jsou majetkem Ústeckého kraje, který vznikem Krajské zdravotní společnosti řešil zajištění dostupné zdravotní péče pro své občany. "A tak to i zůstane," řekl ParlamentnímListům.cz předseda představenstva Krajské zdravotní a.s. Radek Scherfer.

Paroubek šíří poplašné zprávy, tvrdí šéf Krajské zdravotní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Reagoval tak na informace, které se v pondělí objevily v tisku. Jiří Paroubek v nich tvrdí, že Krajská zdravotní, a. s. má plány na privatizaci jí svěřených nemocnic. To ale podle vyjádření Scherfera rozhodně není pravda.

"Krajská zdravotní, a. s. se ohrazuje proti tvrzení o údajných plánech na privatizaci jí svěřených nemocnic. Vedení Krajské zdravotn není známo, že by její jediný akcionář - Ústecký kraj vedl jakoukoli debatu o privatizaci, pronájmu nebo jiném způsobu spravování svých nemocnic.,“ řekl ParlamentnímListům.cz Scherfer.

Podle něj Paroubek svými tvrzeními znepokojuje veřejnost Ústeckého kraje. "Jde o strašení o rozprodávání nemocnic Krajské zdravotní. Jsou to výmysly a spekulace,“ řekl dále Scherfer. Podle něj jakoukoliv přípravu privatizace nemocnic vylučují i zástupci krajské samosprávy.

"Jedná se o klasickou předvolební rétoriku pana Paroubka a šíření poplašné zprávy. Známý bubák Jiřího Paroubka s tématem rozprodávání nemocnic Ústeckého kraje tu není poprvé a s ohledem na blížící se volby zřejmě ani naposled. Snaha vyděsit občany a celkově znepokojovat veřejnost vystupuje na povrch víc než jakákoli fakta o údajné privatizaci. Žádná taková totiž nejsou… snad jen v hlavě tvůrce celého nesmyslu a jeho přívrženců,“ dodal Scherfer.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…