Paroubek ujistil: S Okamurou nejdu. Prý nemá žádný program, zato bujnou fantazii

05.09.2013 20:42

Jak Jiří Paroubek, tak i Tomio Okamura vyvracejí fámy o tom, že by měli spolu spojit síly. V souvislosti s debatami, že by se někteří kandidáti z Věcí veřejných měli objevit na kandidátce Úsvitu přímé demokracie, se totiž před pár dny také objevila informace, že má Okamura zájem i o lidi právě z Paroubkovy strany NS – LEV 21.

Paroubek ujistil: S Okamurou nejdu. Prý nemá žádný program, zato bujnou fantazii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takhle se schází sněmovna před svým říjnovým zasedáním

„Tomio Okamura dnes uvedl, že zájem o spolupráci s jeho Úsvitem přímé demokracie má strana Moravané, Hnutí za přímou demokracii či NS – LEV 21 vedený expremiérem Jiřím Paroubkem,“ napsala některá média tento týden, když se o spolupráci s Věcmi veřejnými začalo hovořit nahlas.

Jenže jak sám Okamura, tak i Jiří Paroubek takovou věc rozporují.

„Hm, že by začínala podprahová antikampaň? Dnes večer byla v hlavních Událostech ČT zpráva a velká grafika, že Úsvit podporují Věci veřejné a Paroubkův NS-LEV 21. Rád bych zdůraznil, že ani Paroubek ani VV nás nijak přímo nepodporují, pouze obě strany, jako jedny z mnoha dalších stran, hnutí a iniciativ, projevily zájem s námi jednat s tím, že podporují náš program a souhlasí s ním a zda-li by mohli jednat o nějaké formě spolupráce,“ napsal dnes Okamura na zeď svého facebookového profilu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Přičemž s Paroubkovou NS – LEV 21 vůbec konkrétně o ničem nejednáme a VV jsme stejně jako všem dalším jasně řekli, že ÚSVIT BUDE MÍT ZCELA SAMOSTATNÉ KANDIDÁTKY BEZ JAKÉKOLIV PŘEDVOLEBNÍ KOALICE. Toto platilo, platí a bude platit,“ uvedl dále na svém profilu Okamura.

Stejnou věc pak vyvrátil pro ParlamentníListy.cz i Jiří Paroubek.

Paroubek: My jsme spolu vůbec nehovořili

„Nikdo z vedení strany, tedy ani předseda a ani místopředsedové, s panem Okamurou nejednal a pokud vím, tak ani nikdo ze členů strany. Takže pokud to Tomio Okamura řekl, tak je to jen jeho fantazie. Jestli je v něčem pan Okamura dobrý, tak ve vytváření iluzí a P.R., které šíří do všech světových stran,“ zmínil dnes pro ParlamentníListy.cz Paroubek, který prý fámu o spolupráci s Úsvitem vyvracel i pro jiná média.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Ona se taková úvaha v médiích objevila, to ano, a proto již včera Mladá fronta Dnes vydala celou moji citaci, že to je nesmysl,“ sdělil dále expremiér.

„Já ale nevím, co bych mohl podporovat na Úsvitu moderní demokracie, nebo jak se jmenuje to Okamurovo hnutí, protože jeho program nikdo nezná. Takže ani není co podporovat a proto nic takového nepřipadá v úvahu,“ pronesl dále Paroubek.

Úsvit nehodláme podporovat

„Sice nevím jistě, jestli takový nesmysl šířil sám Okamura nebo někdo jiný, ale znovu opakuji, že se panem Okamurou nezabývám. My nepodporujeme Úsvit! Tečka,“ dodal Paroubek s tím, že kandidáti NS – LEV 21 budou pouze na kandidátce této strany.

Již dříve v rozhovoru ParlamentníchListů.cz Paroubek uvedl, že jeho strana půjde do voleb s heslem "Střízlivě, jednotně a profesionálně".

„Střízlivě má být vystihnutím toho, že naše politika a program jsou racionální, řekněme, že je i realistický a že taky vše děláme ve střízlivém stavu. Je to tak trochu i nadsázka kupříkladu směrem k panu prezidentovi, jenž někdy upadá do viróz. Jednota je tam zmíněna proto, že když vidím SPOZ a sociální demokracii, jak se tam u nich mydlí, tak u nás se nikdo nemydlí. Profesionalita pak znamená, že se mi podařilo dát dohromady tým třiceti vysoce odborně fundovaných lidí,“ řekl Paroubek.

Na kandidátce budou odborníci Drapák, Novotný, Horák a další

Mezi lidmi, kteří budou za NS – LEV 21 kandidovat, bude třeba ve Středočeském kraji ekonom Filip Drapák, který pracoval ve Světové bance a nyní řídí projekty Světové banky na Balkáně či odborník v otázkách národní bezpečnosti Jaromír Novotný. „Ten řídil - pokud jde o vojenskou část – i vstup do NATO. Dále je tam kupříkladu i právník Karel Horák. Ten má i skvělé znalosti ze státní správy. Těch zajímavých jmen je tam ale víc,“ informoval také Paroubek.

Minulý týden ČTK ale napsala, že Národní socialisté - levice 21. století kvůli volbám pozměnila svůj název. Voliče chtějí získat totiž jako LEV 21 - národní socialisté. Podle ČTK ale předvolební průzkumy Paroubkově straně šance na postup do sněmovny nedávají; LEV 21 podle nich nepodporují ani dvě procenta voličů a voliček.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…