Peake poradila prezidentu Zemanovi

08.03.2013 12:28

Vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) se vyjádřila k páteční inauguraci Miloše Zemana. Od nového prezidenta očekává dodržování ústavního pořádku, důstojnou reprezentaci a tvrdou práci na svěřené agendě.

Peake poradila prezidentu Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Anketa

Kterého prezidenta ctíte nejvíce?

11%
5%
19%
8%
20%
37%
hlasovalo: 23633 lidí

„Od prezidenta České republiky očekávám dodržování ústavního pořádku, důstojnou reprezentaci, tvrdou práci na jemu svěřené agendě a snahu sjednocovat tam, kde se naše společnost příliš rozchází,“ prohlásila místopředsedkyně vlády.

Přála bych nám prezidenta víc moudrého, než  jen chytrého

Peake také očekává, že Zeman bude společnost sjednocovat tam, kde se rozchází. Podle ní by měl prezident v lidech hledat to lepší a neměl by cílit na lacinou notu.

Celé vyjádření Peake ZDE

„Právě to poslední se zdá dnes velmi důležité, proto bych nám přála prezidenta s nadhledem a velkorysostí, prezidenta víc moudrého, než jen chytrého, prezidenta, který v lidech cílí na to lepší v nich, než na lacinou notu. Tak uvidíme,“ doufá Peake.

Miloš Zeman chce jako prezident bojovat s kmotrovskými mafiemi, proti neonacistům a podstatné části médií, která se podle něho zaměřuje na "vymývání mozků". V inauguračním projevu na Pražském hradě také nabídl prezidentský úřad jako neutrální pole pro dialog stran a organizací. Chce na něm být prostředníkem a moderátorem, ne být v roli soudce, která prezidentovi podle něho nepřísluší.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: vfe

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…