Pět let v base. Za video, zesměšňující Putina – podívejte se

26.03.2012 11:04

Až pět let vězení hrozí ruskému novináři Andreji Kolomojskému z Vyborgu za to, že ve svém blogu na webu místních novin zveřejnil video zesměšňující stávajícího premiéra a příštího prezidenta Vladimira Putina. Dílko už sice z blogu stáhl, ale na serveru YouTube jej vidělo už více než 600.000 diváků a množství dalších lidí na jiných serverech.

Pět let v base. Za video, zesměšňující Putina – podívejte se
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

„Země už teď fakticky vstupuje do období prázdných slibů. Chudoba sice pomalu, ale přesto spolehlivě roste. V této situaci je mimořádně důležité zajistit pokračování v tomto kurzu. Proto jsem se rozhodl vrátit časy ponížení, závislosti a rozpadu. Změnit od základů plány rozvoje Ruska, pozměnit kurz rozvoje, podpořený našim lidem. Ještě jsme ho úplně nedorazili, ale zasadili mu drtivé údery, zvrátili situaci,“ tvrdí ve videu fiktivní Putin. Autor přitom podle ČTK použil skutečná Putinova slova sestříhaná z různých projevů tak, aby celkově vyzněla ve zcela opačném smyslu.

 


Ponížení lidské důstojnosti Putina


Prokuratura města Vyborgu shledala satiru projevem extremismu a ponížením lidské důstojnosti, za což Kolomojskému může hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi. Novinář tvrdí, že autorem není a odkaz na video jen převzal z jiného blogu. V postupu prokuratury vidí vyřizování si osobních účtů.


Není to poprvé


Před parlamentními a prezidentskými volbami se na internetu objevilo nesčetně útoků na hlavního favorita, včetně fiktivní reportáže o Putinově zatčení a odsouzení, kterou na internetu viděly více než dva miliony diváků. Putin byl nicméně podle očekávání zvolen v již prvním kole prezidentských voleb 4. března téměř 64 procenty hlasů. Do Kremlu nastoupí počátkem května.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…