Plzeň: Studentské Valné shromáždění OSN

04.09.2010 16:24

Studenti si vyzkouší roli diplomata ve studentském modelu Valného shromáždění OSN.

Plzeň: Studentské Valné shromáždění OSN

V termínu 4. - 8. září 2010 proběhne v Plzni studentský model Valného shromáždění OSN, ve kterém si studenti vyzkouší roli diplomata a naučí se hájit zájmy států, jež budou zastupovat. Jedná se o akci připravovanou občanským sdružením Plzeňská diplomatická simulace a je určena středoškolským, ale i vysokoškolským studentům z celé České republiky. Cílem je umožnit mladým lidem aktivně si vyzkoušet roli diplomata, dokázat obhájit nejen své názory, ale také názory předem dané. Slavnostní zahájení projektu proběhne 6. září 2010 v 10:00 v Zastupitelském sále Magistrátu města Plzně.

Celý průběh programu je založen především na interaktivním zapojení účastníků, což by výrazně mohlo napomoci atraktivitě projektu hlavně pro generaci dnešních středoškoláků.

Program simulace Valného shromáždění je rozdělen do dvou hlavních částí.

První přípravná část zabírá první dva dny a bude realizována formou workshopů, což znamená především odborné přednášky na projednávaná témata, interaktivní a seznamovací hry a prezentování dalších potřebných informací. Studenti nejdříve projdou přípravnou fází, kde se naučí vystupovat před více lidmi a hájit určité zájmy jednotlivých států, jež budou zastupovat. Tuto část probíhající na Masarykovo gymnáziu navštíví hosté a studentům sdělí užitečné informace.

Druhou část programu tvoří závěrečná konference, během níž si účastníci vyzkouší skutečná diplomatická jednání v rámci jednání všech tří simulovaných výborů Valného shromáždění OSN, kde budou studenti projednávat schválenou agendu a hledat optimální řešení na mezinárodní úrovni.

Záštitu nad projektem převzalo Informační centrum OSN v Praze.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…