Podnikatel Oulický z ODS načerno stavěl v CHKO

29.07.2009 9:26

Občanskodemokratický podnikatel Patrik Oulický si v CHKO České středohoří nezákonně postavil několik staveb. Městský soud měl rozhodnout o jejich zboření, ale případ převzal kraj.

Podnikatel Oulický z ODS načerno stavěl v CHKO

V Moravanech na Ústecku si podnikatel a člen regionální rady ODS Oulický postavil masivní opěrné zdi, bazén a další stavby bez vědomí správy chráněné krajinné oblasti a načerno bez stavebního povolení.

"Stavebníkovi lze vytknout zejména to, že do vcelku urbanisticky a architektonicky zachovaného vesnického prostředí vnáší ryze městské prvky. Stavební aktivity částečně realizoval mimo zastavitelné území obce," vyjádřila se pro ČT24 vedoucí správy Markéta Peřinová.

Nezákonné stavby leží v žaludku i Městskému úřadu v Trmicích. Tajemník města Milan Reichel uvedl, že řízení o odstranění dotčených staveb už bylo zahájeno, u jedné stavebník předložil dokumentaci a bylo zahájeno řízení o kolaudaci.

Těsně před vynesením rozsudku, nakazující stavby zbourat, však případ převzal krajský úřad. Prý kvůli obavám, že by termický soud rozhodl nezákonně. Chybu měl udělat v tom, že do podkladů pro řízení nenapsal rozměry načerno postaveného bazénu. Podobná rozhodnutí jsou však neobvyklá.

"Jednoduše to kraj převzal proto, že o to účastník požádal a správní orgán shledal ty správné důvody pro to, aby ji atrahoval," vysvětlil důvody ředitel ústeckého krajského úřadu Milan Zemaník.

U termického tajemníka Reichela věc budí podezření: "Zajímavé na tom je, že krajský úřad rozhodnul ještě předtím, než měl k dispozici celý spis." Vedoucí CHKO Markéta Peřinová zase upozorňuje na nebezpečnost celého případu. Stavebník podle ní vytváří dojem, že porušování platných předpisů je běžné.

Některá média spojují Oulického jméno s podivným výběrem nových členů ODS na Teplicku, kteří loni na podzim podpořili ve stranických primárkách Petra Gandaloviče. On sám toto obvinění odmítl. S novináři nekomunikuje, členové ODS o něm nechtějí mluvit.

V minulém roce po volbách za ODS vyjednával společně s bývalým senátorem Alexandrem Novákem obžalovaným ze vzetí čtyřicetimilionového úplatku o nové krajské vládě. Na oficiální schůzky přístupné novinářům ale nechodil. Nevyjádřil se ani k černým stavbám v Moravanech. "Prakticky, co se týká dění v ODS a co se týká staveb, tak se prý v Ústí nad Labem bez něj nehne ani kolečko," myslí si ústecký zastupitel Jaroslav Kubín (KSČM).

Konečný rozsudek o tom, jestli bude muset Oulický stavby odstranit nebo budou zkolaudovány, by měl krajský úřad vynést během několika týdnů.

Foto: lesycr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…