Podnikatel odešel z ČR, vzkazuje politikům: Zradili jste vlast, patříte za mříže

24.03.2013 15:50 | Zprávy

ROZHOVOR Podnikání v České republice vyměnil Rudolf Jurík raději za práci na ropné rafinerii v Rotterdamu. Proč? Teď má konečně peníze a každý den se nemusí rozčilovat nad vládní politikou. Doma si vydělával jako zámečník, prováděl montážní práce ve výškách a vyráběl i okrasné věci z drátů, jenže jako podnikatel zaplatil sociální a zdravotní pojištění a zisk měl nulový.

Podnikatel odešel z ČR, vzkazuje politikům: Zradili jste vlast, patříte za mříže
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Sám se účastnil různých protestních akcí, včetně Holešovské výzvy. V cizině není v současné době poprvé. Pracoval už v Anglii, Francii, Norsku a Španělsku. Na to, jak vidí aktuální situaci v podnikání v České republice, se ho zeptaly ParlamentníListy.cz.

Veřejnost pobouřily výroky ČSSD, kdy jejich stínový ministr financí Jan Mládek označil osoby samostatně výdělečně činné za parazity, co Vy na to?

Sám Mládek je parazit, který parazituje na poctivých lidech.

Podporuje současná vláda podnikatele?

Nevím o žádné podpoře ani o žádné vládě, která by od revoluce pomáhala a podporovala malé živnostníky. Ať tam byli modří nebo oranžoví, rudí či zelení, všichni do jednoho podporují a vždy podporovali jen své koně. Stát podporuje své podniky: České dráhy, ČEZ, atd., tedy podniky se statní účastí, kdy průsery se hradí ze státní kasy a výdělek jde do soukromé kapsy. Celá česká politika je jeden velký byznys, který ovšem spěje k zániku, protože už nebude z čeho brát. Už teď žijí lidé na dluh.

Zaměstnanci prý odvádějí státu miliardy, OSVČ daleko míň. Prý tak bují švarcsystém. Mělo by se s tím něco dělat?

Zaměstnanci sice odvádí státu miliardy, ale také se nemusí o nic starat. Živnostník ráno vstane a neví, jestli ten den vydělá na chleba nebo ne. Musí se postarat o to, aby měl práci, aby ji dostal zaplacenou, musí se postarat o to, aby bylo čím tuto práci vykonat, kde ji vykonat, popřípadě s kým. Když nejde do práce, nemá peníze. Když onemocní, nemá peníze. Zaměstnanci je jedno, co se ve firmě děje, pokud si píchne příchod i odchod, má své jisté a nestará se o nic. Nehledě na to, že i průsery po něm žehlí zaměstnavatel. Zaměstnanci se strhne „litr“ z výplaty, a tím to hasne. Živnostník musí na své výrobky ze zákona poskytnout záruku, a pokud se něco sesype, na vlastní náklady to musí napravit. Nemluvím ani o tom, o kolik papírů se musí podnikatel starat…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialův „úspěch“: EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. Tvrdě

10:15 Fialův „úspěch“: EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. Tvrdě

Velkým tématem eurovoleb byl bezesporu blížící se zákaz prodeje nových aut se spalovacími motory. A …