Pohled ze Slovenska: Ministr Pospíšil padl za Bradáčovou

27.06.2012 21:00

Odvolání ministra spravedlnosti už komentují naši sousedé v zahraničí. Slovenská média píší o jeho odvolání a citují ty, kterým jeho odvolání přijde nespravedlivé. Domnívají se také, že jeho odvolání má co do činění s jeho snahou dosadit Lenku Bradáčovou na místo pražské vrchní státní zástupkyně.

Pohled ze Slovenska: Ministr Pospíšil padl za Bradáčovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil měl například v blízké době jmenovat pražského Vrchního zástupce

Podle slovenského serveru Sme.sk Nečas odvoláním Pospíšila přišel “definitivně o imidž bojovníka proti korupci”. Server si také všímá toho, jak rychle odvolání ministra proběhlo. Pospíšil se totiž o svém odvolání dozvěděl čtyřicet minut před tím, do práce šel tedy nic netušíc. Bývalý ministr spravedlnosti je také tím, kdo se podle serveru pro Bradáčovou “obětoval”. Jeden svůj článek dokonce zveřejnili s nadpisem “Pre Bradáčovú padol minister spravodlivosti”.

Podle osloveného politologa Jiřího Pehe je pak odvolání Pospíšila velmi kontroverzní. “Prokurátoři se začínají osmělovat, jdou i po politických kauzách. Pražská ODS se bojí, že by mohli vyšetřovat i jejich kauzy,” řekl serveru. Podle něho také Nečasova vláda nepřijala nikdy nic “převratného” a sám premiér nikdy nebojoval proti korupci, jelikož kdyby začal, ve své funkci by podle politologa rychle skončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…