Posilte imunitu dětem před nástupem do školy

25.08.2013 0:22

Chystáte děti do školky a školy? Zapracujte včas také na imunitě...

Posilte imunitu dětem před nástupem do školy
Foto:
Popisek:

Klasické nemoci z nachlazení si v létě vybírají oddechový čas. S nástupem dětí do školky či školy však zase začneme počítat dny, kdy jsou zcela zdravé. Nečekejte na to, až bude mít vaše dítě neustále nudli u nosu, kašel či virózu a začněte včas posilovat jeho imunitu! Trendy je vzít to přes střeva s pomocí mléčné bakterie Lactobacillus  reuteri  Protectis. Tento kmen probiotik je přirozenou součástí zažívacího traktu a jako takový komplexně prospívá trávicí soustavě, která je klíčem ke správnému fungování imunitního systému.

 „Trávicí soustava je místem, kterým do těla pronikají nejrůznější škodlivé látky, včetně bakterií, virů či mikrobů. Pokud je ale ve střevech dostatek prospěšných bakterií, které se starají o rovnováhu střevní mikroflóry, jsou schopny zabránit osídlení střevní sliznice nežádoucími mikroorganismy a minimalizovat tak riziko infekcí a nemocí,
“ vysvětluje pediatr a alergolog Milan Matulka.

Proč je důležitá střevní rovnováha
Podle odborníků se až 70% imunity nachází ve střevech. Je tedy logické, že schopnost těla odolávat nemocem jde ruku v ruce se stavem trávicího traktu. Jen zdravá a užitečnými mikroorganismy osídlená sliznice lidského střeva může úspěšně odolávat infekcím. Současným trendem v prevenci i rekonvalescenci onemocnění souvisejících s nedostatečnou obranyschopností organismu je proto harmonizace trávicí soustavy a rozvoj zdravé střevní mikroflóry. Na takový úkol se ideálně hodí probiotické bakterie Lactobacillus  reuteri  Protectis původně izolované z mateřského mléka. Jejich prospěšnost je navíc násobena tím, že produkují reuterin, což je unikátní látka s antimikrobiálním účinkem.

Mléčné bakterie Lactobacillus  reuteri  Protectis podávané v kapkách se dostávají do střev živé a při osidlování střevní sliznice eliminují množení škodlivých mikroorganismů a naopak napomáhají růstu tělu prospěšných bakterií. Podporují správné složení střevní mikroflóry a tím vytvářejí ideální prostředí v celém trávicím traktu a zvyšují tak jeho odolnost vůči infekcím,“ přibližuje doktor Matulka. U dětí je nejvhodnější podávat tento probiotický kmen v kapkách BioGaia  ProTectis, které doporučuje i Česká pediatrická společnost.

Zároveň s podporou imunity může užívání kapek snížit i riziko průjmů či zácpy, tedy trávicích obtíží, které se u dětí často objevují právě při nástupu do školky nebo školy. Ať již v důsledku psychické nepohody ze životní změny nebo v souvislosti s jiným typem stravy či opět kvůli nedostatečné schopnosti organismu ubránit se vnějším patogenním vlivům. „Mléčná bakterie Lactobacillus  reuteri  Protectis zkrátka přispívá k harmonizaci zažívacího traktu, podporuje zrání střevních tkání, správné trávení i normální fungování střev a zejména pak zkvalitňuje fungování celého imunitního systému,“ shrnuje pediatr.

Pár kapek nad zlato
Patentovaný kmen probiotické bakterie Lactobacillus  reuteri  Protectis je aktivní složkou termostabilních kapek BioGaia  ProTectis 10 ml. Tělu přátelská mléčná bakterie harmonizuje prostředí trávicí soustavy, podporuje růst prospěšné střevní mikroflóry a správné fungování imunitního systému. Kromě preventivního podávání zkracuje dobu trvání akutního průjmu, prospívá při zácpě, zmírňuje nežádoucí účinky antibiotik a doporučuje se také proti novorozenecké kolice. Kapky jsou vhodné pro děti od prvního měsíce života, pro těhotné ženy i seniory. Na pět kapek denně připadá 100 milionů živých mléčných bakterií. Kapky posouzené Českou pediatrickou společností lze užívat dlouhodobě a jako termostabilní je nemusíte dávat do chladničky. K dostání jsou v lékárnách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…