Posmívat se knížeti byla chyba. Nezpívám líp, uznává Klausův syn

16.01.2013 11:24

Syn hlavy státu Václav Klaus mladší reagoval na negativní odezvu k jeho korespondenci do vydavatelství MAFRA. Tu totiž doplnil šišlavými slovy v narážce na prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09). Celou věc Klaus ml. odmítl komentovat, kaje se však na svém blogu.

Posmívat se knížeti byla chyba. Nezpívám líp, uznává Klausův syn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg postupuje do druhého kola boje o Hrad

„Posmívat se kvůli zpěvu jsem neměl v úmyslu (sám nezpívám o moc líp),“ píše Klaus mladší na svém blogu s tím, že jen považuje za neuvěřitelné, když kandidát na prezidenta nezná slova české hymny.

Syn prezidenta věc vysvětluje tím, že parodie na českou hymnu ho v sobotu prostě rozzuřila. „Z mé strany byla chyba, že jsem tyto své soukromé názory zkratkovitě projevil v odpovědi na nabídku inzerátu týkající se gymnázia. Protože do korespondence školy (zcela apolitické) nepatří,“ dodává v blogu.

Zklamaní studenti sepsali petici

Klaus ml. napsal do vydavatelství MAFRA dopis, který uzavřel posměšnou poznámkou na adresu Karla Schwarzenberga. „S pozdravem ktéé tomof muj, ktééé tomof muj“ v narážce na zpěv hymny, kterou kníže předvedl po vyhlášení výsledků voleb. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Studenti pražského soukromého gymnázia PORG, v jehož čele stojí právě Václav Klaus ml., sepsali proti svému řediteli petici. Připadá jim totiž takové vyjadřování urážlivé. K úternímu odpoledni v ní bylo 57 podpisů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…